Cityscoopbroers Yves en Miguel Devriendt (Roeselare) blijven in toekomst geloven: “Nergens veiliger dan in de cinema”

Miguel Devriendt: “Veiliger dan in een cinema kun je niet zitten.” (foto Stefaan Beel)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Miguel Devriendt: “Veiliger dan in een cinema kun je niet zitten.” (foto Stefaan Beel)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Bioscoopcomplex Cityscoop in Roeselare bleef investeren in onder meer extra veiligheid en comfort en ook daar kijkt men uit naar de heropening. “We hebben zelfs nieuwe software waardoor wie online reserveert automatisch in een eigen bubbel én op afstand komt te zitten.”

Cityscoop Roeselare is een familiale bioscoop in de dubbele zin van het woord. Broers Yves en Miguel Devriendt zijn nu de zaakvoerders. “We doen hier alles met familie: van de programmatie tot het verkopen van popcorn. Maar we zijn er ook voor de families. Ons moeder zegt vaak dat de kinderen die ze vroeger al over de vloer kreeg, nu met hun eigen gezin naar hier komen. Onze klanten komen overigens van heel West-Vlaanderen. We zijn uniek in de cinemawereld, omdat we tegelijk een moderne cinema zijn met de kaskrakers in ons aanbod, maar tijdens weekdagen maken we ook ruimte voor alternatieve films. We hebben al die jaren onze eigenheid kunnen bewaren.”

Investering

Sinds in 2005 de nieuwbouw in gebruik werd genomen, beschikt Cityscoop over zeven zalen, goed voor 1.250 plaatsen. “We geloven in de toekomst van cinema en blijven ook investeren. In nog beter geluid en beeld, maar ook in veiligheid. We hebben ook geleerd uit de crisis en uit de feedback die we kregen. Zo merken we dat ook iets oudere mensen graag digitaal hun tickets aanschaffen. We hebben geïnvesteerd in nieuwe ticketautomaten. We lanceren straks ook onze nieuwe website waar je je tickets kan reserveren. Via nieuwe software gebeurt dat coronaveilig. Wie met zijn gezin van vier personen reserveert, krijgt vier plaatsen toegewezen, maar in de rijen voor en achter die bubbel komt niemand te zitten. Op vraag van klanten zullen onze cadeaubonnen nu ook digitaal kunnen worden aangeschaft. Corona heeft ons ook stappen doen zetten.”

Volle bak

De versoepelingen komen er net voor de zomer. Toch geen hoogseizoen voor de cinema’s? “Dat is eigenlijk een misverstand. Zeker dit jaar belooft het een drukke zomer te worden, omdat er zoveel films uitkomen. In onze zomers durft het ook wel eens te regenen en dan is het hier volle bak. En wanneer het buiten echt warm is, zoeken mensen soms de aangename temperatuur van onze zalen op.”

“Het belooft een drukke zomer te worden”

Heel wat topfilms op komst, maar naar wat kijken ze nu vooral zelf uit? Miguel: “Ik hou van de Fast & Furious -serie waarvan nu de negende film in de zalen komt.” Yves: “Ik kijk uit naar de nieuwe James Bond-film No time to die . Ook het met Oscars overladen Nomadland zal ik zeker bekijken. Omdat er zoveel films tegelijk uitkomen, zullen distributeurs nog meer dan anders puur voor kwaliteit gaan.”

Woensdag 9 juni mag Cityscoop ook de deuren weer openzwaaien. “We doen er alles aan om dit in de veiligst mogelijke omstandigheden te laten gebeuren. Capaciteitsbeperking, mondmaskers, handen desinfecteren en afstand houden. Veiliger dan in een cinema kun je niet zitten.”

Ook zij kijken uit naar de heropening

In West-Vlaanderen had je voor corona naast drie Kinepolis-complexen (in Brugge, Oostende en Kortrijk) nog een achttal onafhankelijke bioscopen. Twee daarvan hebben de boeken neergelegd: Cinéstar in Waregem en Beverly Screens in Knokke gooiden na iets meer dan een kwarteeuw de handdoek in de ring. Aan de kust kan je wel nog terecht bij Cinema Rio in De Haan, maar wel pas vanaf 25 juni. Uitbater Ronny Maheur wacht nog even af met het EK en de examens op komst. Cinema Koksijde gaat wel open. Uitbater Pieterjan Vanden Bussche is er naar eigen zeggen helemaal klaar voor. Cinema De Keizer in Lichtervelde is, zoals elk jaar, niet open in de zomermaanden (maar wel in andere schoolvakanties, red.). Zij zullen na de zomer de situatie opnieuw evalueren, klinkt het. In de Brugse Lumière pakken ze uit met een waslijst aan bekroonde films, gaande van Drunk tot Nomadland en The Father . In de Kortrijkse Buda gooien ze daar ook nog enkele excentriekere films tegenaan. Uit een rondvraag blijkt dat de goesting groot is, maar het is wel nog met een bang hart. Komt het publiek terug? Zal het weer geen parten spelen? Zullen filmstudio’s hun grote kleppers lossen? Zal de nog niet gevaccineerde jeugd wel zijn weg (mogen) terugvinden? Uitbaters hopen dan ook dat mensen terugkomen voor de totaalervaring. (BVB)

Benieuwd welke films er straks in de bioscoop verschijnen? Surf naar KW.be/cinema.

naar de bioscoop

EindelijkWeerLabel

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten