Circus zorgt voor ambiance op de Grote Markt van Diksmuide

De clown bracht vooral de jonge kinderen aan het lachen. © MVQ
Redactie KW

Door de coronacrisis vertoeft het Wiener Circus al verscheidene maanden op Diksmuidse bodem. Het circusgezelschap zal dit seizoen nog de zomerzondagen kleur geven op de Grote Markt. Ook vandaag mochten een 200-tal circusliefhebbers de voorstelling gratis bijwonen.

Lokaal Bestuur Diksmuide sloot een mooie deal met het Wiener Circus, dat deze zomer geen vergunning kreeg om zoals elk jaar zijn tenten op te slaan in Nieuwpoort. Nu de Ment TV Summertour en de Zomerse Vrijdagen door de heropflakkering van het Covid-19-virus werden afgevoerd, zet het stadsbestuur in op kleinere coronaproof evenementen en activiteiten waarbij ook de jongste Diksmuidelingen niet worden vergeten.

Elke zomerse zondagmiddag brengt het Wiener Circus een uurtje entertainende circusacts met Circus Dixmuda. Ook vanmiddag raakten de 200 stoelen -op veilige afstand van elkaar- snel gevuld. Reserveren hoefde niet, wel moesten alle gasten zich registreren bij de circusdirecteur. Betalen hoefde niet, want de voorstelling was gratis. Vooral het jonge volkje zat aan hun stoel gekluisterd en volgde met open mond en ingehouden adem de aartsmoeilijke balanceeract of lachte zich een aap bij de gekke fratsen van de clown die de markt wilde schoonvegen. De meeste ouders hielden een oogje in het zeil vanop de aanpalende terrassen, met een verfrissend biertje of een ijsje.

Wie de voorstelling van vandaag heeft gemist, krijgt een nieuwe kans, nog elke zondag van augustus om 15.00 uur op de Grote Markt Diksmuide.

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.