Chantal Lefevre gehuldigd bij afscheid Sociaal Huis: “De hulp die vzw De Stampaert biedt is van onschatbare waarde”

V.l.n.r. Lies Verleene (SH), Luc Gyselbrecht (Vincentius), Chantal Lefevre, Lieve Wallyn (V), Hugo Verheyde (V) en Sarah Strumane (SH). (foto Peter Maenhoudt) © PETER MAENHOUDT
Redactie KW

Tijdens een overleg van de Vrijetijdsparticipatie in de lokalen van vzw De Stampaert bracht de Vincentiusvereniging hulde aan Chantal Lefevre. Na 40 jaar dienst bij het Sociaal Huis mag ze genieten van welverdiende rust.

Ondervoorzitter Lieve Wallyn sprak namens de vereniging gewaardeerde dank uit voor de vele jaren samenwerking. “De vrijwilligers van de Vincentiusvereniging zetten zich belangeloos in voor mensen in nood, in bestaansonzekerheid, kansarmoede in onze omgeving. Onze vereniging is sinds 1998 in Gistel actief. Momenteel helpen en steunen wij maandelijks 60 à 70 gezinnen”, klinkt het.

Voedselpakketten

“Wij helpen onder andere door maandelijks voedselpakketten, financiële tussenkomsten vooral op energiefacturen, begeleiden naar bevoegde diensten, huisraad, kinderkledij… Maar ook bieden we een luisterend oor, een opbeurend bezoekje, een goed gesprek waardoor de eigenwaarde herontdekt wordt. Wij brengen mensen samen in ons ontmoetingshuis De Stampaert”, besluit de ondervoorzitster. “Chantal is een bruggenbouwer tussen het Sociaal Huis en de vzw de Stampaert. Wat zij in haar carrière heeft volbracht, is van immense waarde. Daarom vonden wij het als vereniging meer dan gepast om haar in de bloemetjes te zetten.”

Steeds meer armoede

Chantal Lefevre begon haar loopbaan bij het toenmalige OCMW van Gistel op 4 juli 1984. Eerst als maatschappelijk werkster om vanaf 1997 de functie van diensthoofd sociale dienst van het Sociaal Huis op haar te nemen. “De relatie met vzw De Stampaert is er een om U tegen te zeggen”, vertelde ze. “De hulp die de vrijwilligers van deze vereniging geven, is van onschatbare waarde. Veel mensen leven nog in armoede. Het tekort aan voeding vullen zij aan met voedselpakketten. De armoede is, ook in de Godelievestad, dichterbij dan je denkt. Armoede neemt jammer genoeg nog steeds toe. Daarom zijn wij als overheidsdienst deze mensen enorm dankbaar voor hun inzet.”

Geen zwart gat

“Wat ik ga doen tijdens mijn pensioen? Eerst wat bekomen, want 40 jaar dienst is een hele loopbaan”, zei Chantal. “Daarna zien we wel. Ik heb me gedurende mijn loopbaan geen dag verveeld en dat zal tijdens mijn rustperiode wellicht niet anders zijn.”

Ondervoorzitter Lieve Wallyn overhandigde Chantal enkele passende geschenken als afscheid. (PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier