Cédric Sorton uit Sint-Idesbald is finalist Eerste Kok van België 2025
Feest in restaurant Oh aan de Koninklijke Baan 289: chef en eigenaar Cédric Sorton (44) is door de leesjury van de prestigieuze Club Prosper Montagné geselecteerd om deel te nemen aan de grote finale van de jaarlijkse wedstrijd Eerste Kok van België 2025. “We zijn er klaar voor. Koken met natuurlijke producten is mijn grote passie. We kijken er naar uit”, stelt Cédric Sorton. De finale vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo Gent.
Chef Cédric Sorton en echtgenote Marine Rosey, afkomstig uit het Franse Duinkerke, namen twee jaar geleden het restaurant Oh over. “We gaan ons derde seizoen tegemoet en zijn dik tevreden met onze inplanting hier aan zee. Dat we verkozen zijn als finalist van de jaarlijkse wedstrijd Eerste Kok van België 2025 geeft ons enorm veel energie. Het bewijst ergens dat we goed bezig zijn. We zullen ons beste beentje voorzetten in de finale. En wie weet”, geeft chef Cédric graag mee.
Chef Sorton had van kleinsaf een boontje voor de gastronomie en liep school in Duinkerke. Als student hielp hij her en der mee aan de stoof van diverse huizen. Beetje bij beetje leerde hij via gedreven zelfstudie de liefde van het vak en verfijnde hij dag na dag zijn werk, liep stages in de beste Franse en internationale huizen.
Eigen zaak
Na een zwerftocht doorheen de hele wereld besloot hij – als volkomen erudiet – enkele jaren terug een eigen zaak te starten. “Ons oog viel hier op restaurant Oh en we zijn dik tevreden met de aankoop. We leven ons elke dag volkomen uit aan het fornuis”, stelt Cédric, geflankeerd door echtgenote en charmante gastvrouw Marine.
Van opleiding logistiek specialist is zij intussen flink op weg om de wegen van het reilen en zeilen rond de perfecte bediening van wijnen en gastronomie te vervolmaken. Samen vormen zij een prachtig duo dat open staat voor een totale beleving inzake smaken, gevolgd door gepaste wijnen. Hun gedeelde passie voor de gastronomie is de grote troef van het huis.
(GKM)
Restaurant Oh ligt aan de Koninklijke Baan 289 in Sint-Idesbald. Contact: 058 52 05 72 of contact@ohrestaurant.be.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier