Buurtproject met nestkastjes levert 855 euro op voor goede doel
In het najaar van 2020 organiseerde kinder- en jeugdpsycholoog Dieter Ysebaert samen met de buurt een corona-buurtproject. Er werden een 80-tal nestkastjes verdeeld om versierd te worden en die werden eind december dan in de bomen aan het Heilig-Kruisplein gehangen. Nu werden die verkocht voor het goede doel en dat leverde 855 euro op voor Equisensetherapie van Therapeutisch Zorgpunt N.
Het buurtproject van Dieter Ysebaert (47), kinder- en jeugdpsycholoog van Oogappèl aan het Heilig-Kruisplein, was een schot in de roos. Er konden uiteindelijk 85 nestkastjes opgehangen worden in de bomen aan het plein achter de kerk, allemaal mooi versierd door de buurtbewoners. “Iedereen diende door corona in zijn nest te blijven, maar zo kon iedereen de nestwartme symbolische met elkaar delen”, aldus Dieter.
Goede doel
In de vroege lente van dit jaar werden de nestkastjes weer uit de bomen gehaald. “De nestkastjes werden dan verkocht voor een goed doel”, gaat de kinder- en jeugdpsycholoog verder. “Alvast bedankt aan alle kopers, want de nestkastjes waren in een mum van tijd verkocht. Het bijzondere nestkastje van natuurkunstschilder Etienne Cuyt bracht wat extra geld in het laatje en zo leverde de verkoop maar liefst 855 euro op. Hiervan konden we alleen maar dromen.”
Die opbrengst gaat integraal naar de Equisensetherapie van Therapeutisch Zorgpunt N. “Dat is een specifieke vorm van therapie waarbij een psychotherapeut, met behulp van paarden, mensen zich beter laten voelen. De verkoop wordt toegewezen aan kinderen, jongeren en hun gezinnen in kansarmoede die zo de kans krijgen om die hippotherapie te volgen”, aldus Dieter.
Maatwerk
Anneleen Santens, directeur van Therapeutisch Zorgpunt N, verduidelijkt: “Therapeutisch Zorgpunt N ziet wekelijks 200 gezinnen. Maatwerk is waarin wij met z’n allen geloven. Dankzij dit mooie project zullen we op maat een paar kinderen en/of hun gezin de kans geven om kennis te maken met hippotherapie. We kunnen zowel kiezen om een volledig traject hippotherapie te ondersteunen als om het hele gezin een paar sessies in Dranouter te laten volgen, vervoer inclusief. Een ander idee is om een ontspannende gezinsdag te organiseren. Gezinnen die echt moeten knokken, moeten ook eens kunnen genieten. Dat is noodzakelijk om verbinding in het gezin te hebben en te houden. Het therapeutisch team steekt nu de koppen samen om woord bij daad te voegen en een hippotraject te starten.” (SM)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier