Brugse politie vraagt aan lokale handelaars om extra waakzaam te zijn voor Italiaanse voetbalfans

De spelers van Club Brugge hebben op 1 mei al getraind in het stadion van Fiorentina. Voor de terugwedstrijd in Brugge op 8 mei roept de politie de Brugse handelaars op tot waakzaamheid. De Toscaanse fans zijn naar verluidt erg temperamentvol. © Bruno Fahy BELGA
Stefan Vankerkhoven

Op woensdag 8 mei 2024 maakt het Jan Breydelstadion in Brugge zich op voor een spannende confrontatie tussen Club Brugge en het Italiaanse Fiorentina. De aftrap is om 18.45 uur. “Deze match wordt beschouwd als een voetbalwedstrijd met een verhoogd risico. Het bezoekersvak is volledig uitverkocht en er worden 1.500 Italiaanse fans verwacht. We vragen aan de handelaars om extra waakzaam te zijn”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Traditioneel komen de bezoekende supporters op de dag van de wedstrijd massaal naar de binnenstad om zich voor te bereiden op het voetbalgebeuren. Precies daarom werd de match Club-Fiorentina op verzoek van Brugs burgemeester Dirk De fauw een dag vervroegd. Een Europese voetbalwedstrijd laten samenvallen met de Heilig Bloedprocessie op Hemelvaartdag, donderdag 9 mei, dat betekende een nachtmerrie voor de politie, die de veiligheid moet garanderen.

Temperamentvol

“Het valt te verwachten dat de Toscaanse supporters op woensdag 8 mei manifest aanwezig zullen zijn in het straatbeeld. ACF Fiorentina staat bekend om haar temperamentvolle aanhang, die graag haar aanwezigheid kenbaar maakt in de stad waar ze op bezoek is”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

“We roepen alle handelaars in de binnenstad op om op deze dag extra waakzaam te zijn. We vragen om verdachte situaties onmiddellijk te melden aan de lokale politie van Brugge op het nummer 050.44 88 44. Voor dringende tussenkomsten blijft het noodnummer 112 beschikbaar.”

Meifoor

De lokale politie van Brugge zal nauwgezet toezicht houden op de supporters om een veilig en vlot verloop van de wedstrijddag te verzekeren. Bijkomend probleem voor de ordehandhaving is dat op ‘t Zand de Meifoor en op de Markt tribunes voor de Heilig Bloedprocessie staan.

Wellicht zal de politie de Italiaanse fans vragen om op het stationsplein te verzamelen en vandaar in bussen naar het Jan Breydelstadion te gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier