Brugse Autonome Bierproevers schenken deel van de opbrengst van het Brugs Bierfestival aan de school De Varens in Sint-Andries

Het bestuur van BAB, met rechts voorzitter Marc Vandepitte, overhandigde het educatief pakket aan de school De Varens. © gf
Stefan Vankerkhoven

De Brugse Autonome Bierproevers (BAB), de organisatoren van het jaarlijks Brugs Bierfestival, schenken jaarlijks een deel van hun opbrengst aan een goed doel. Eerder al kreeg dagcentrum Rozemarijn een gift, nu is er een educatief pakket overhandigd aan de school voor bijzonder onderwijs De Varens in de Nieuwe Sint-Annadreef in Sint-Andries.

“De Varens wil extra inzetten op twee facetten van het onderwijs: sociale vaardigheden en lezen”, vertelt lerares Kelly Van De Zande. “Met de schenking van BAB hebben we twee spellen aangekocht als extra ondersteuning voor de lessen sociale vaardigheden die sinds dit schooljaar apart worden aangeboden.”

Mondig

“Er is vooral gekozen voor een extra focus hierop omdat de leerlingen vaak heel mondig zijn maar eigenlijk geen gesprek aandurven met iemand die ze niet kennen. Op die manier willen we de leerlingen extra voorbereiden op de maatschappij zodat ze goed leren omgaan met anderen en ook op een correcte manier hun grenzen kunnen aangeven.”

“Daarnaast is er extra aandacht voor moeilijke lezers. Technisch voldoende kunnen lezen is een voorwaarde om een zin ook begrijpend te kunnen lezen, maar vaak ontbreekt het aan leesmateriaal voor anderstalige leerlingen en leerlingen met dyslexie. Daarom werden boeken gekocht om die doelgroep ook aan het lezen te krijgen. Want een zin begrijpend kunnen lezen is ook noodzakelijk om later in de maatschappij belangrijke documenten en dergelijke te begrijpen.

Feest

“Het jaarlijkse Brugs Bierfestival is niet alleen een feest voor iedereen die graag mooie momenten meemaakt, maar we willen ook aandacht schenken aan mensen die het minder getroffen hebben in de maatschappij. Vandaar dat we een deel van onze opbrengst schenken aan goede doelen”, aldus Marc Vandepitte, voorzitter van de Brugse Autonome Bierproevers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier