Brugge verplicht mondmaskers in alle openbare gebouwen

Koningin Mathilde gaf al het goede voorbeeld bij haar recent bezoek aan het Groeningemuseum: ze droeg een mondmasker. (Foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Stad Brugge verplicht vanaf zaterdag 11 juli het dragen van mondmaskers in alle stadsgebouwen. Burgemeester Dirk De fauw wil de nieuwe federale maatregel op lokaal niveau radicaal doortrekken.

Het dragen van een mondmasker was tot nu toe verplicht in een beperkt aantal situaties, zoals op het openbaar vervoer of bij het uitoefenen van een contactberoep. De Nationale Veiligheidsraad breidt deze verplichting vanaf zaterdag 11 juli. uit.

Vanaf dan is het dragen van een mondmasker ook verplicht in winkels en winkelcentra, in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken.

Deze lijst kan na verloop van tijd aangepast worden, afhankelijk van de epidemiologische situatie van ons land. Het dragen van een masker blijft altijd sterk aanbevolen in andere situaties.

Mondmaskers zijn nooit verplicht voor kinderen jonger dan twaalf. Wie de verplichting tot het dragen van een mondmasker niet respecteert, riskeert een strafrechtelijke sanctie.

Bijkomende verplichting

Voortaan geldt in Brugge een bijkomende verplichting in alle stadsgebouwen. Burgemeester Dirk De fauw legt uit: “We besloten om de nieuwe federale regeling op lokaal niveau door te trekken. Daarom verplichten we bijkomend het dragen van een mondmasker in de publiek toegankelijke delen van alle stadsgebouwen. Dit geldt zowel voor bezoekers als voor medewerkers. Hiermee willen we iedereen maximaal beschermen en de verspreiding van het virus tegengaan. Om iedereen maximaal te informeren over deze verplichting, voorzien we bijkomende signalisatie. Naast affiches voor winkeliers en in stadsgebouwen, komen er in de drukste winkelstraten ook extra informatieborden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.