Brood en Banket Danny in Zwevezele sluit winkel en bouwt alles om tot automatenshop

Bakker Danny en zijn vrouw Myriam namen het besluit om het wat rustiger aan te doen.©TOM VAN HOUTTE NS
Bakker Danny en zijn vrouw Myriam namen het besluit om het wat rustiger aan te doen.©TOM VAN HOUTTE NS
Redactie KW

Bakker Danny en zijn vrouw Myriam namen het besluit om het wat rustiger aan te doen. De bakkerij sluit de deuren voorgoed. Toch zullen de klanten hun geliefde producten nog kunnen aankopen, via de automatenshop.

Het is exact 38 jaar geleden dat bakker Danny Steenhuyse (59) en Myriam Vlaminck (56) hun bakkerij op de Hille openden. Iedere dag opnieuw stond Danny paraat om lekkers te bakken en Myriam kon je telkens in haar winkel vinden.

“Begin december in het jaar 1982 kocht ik de bakkerij en samen met mijn vrouw bouwden wij dit uit tot iets moois”, vertelt Danny. “ We bakten iedere dag het broodje met enorm veel passie voor de stiel. Bakker zijn is hard werk. Je moet vele uren kloppen, nachtwerk en dit gepaard met weinig slaap. Door de jaren heen kenden we goede en soms minder goede jaren. Myriam stond steeds aan mijn zijde en dankzij haar toewijding, verkooptalent en vlotte babbel hebben wij onze zaak kunnen uitbouwen tot wat die nu is. Het is mooi geweest maar de jaren intensieve arbeid hebben hun tol geëist. We besloten om het wat rustiger aan te doen en dat zal ons beiden deugd doen.”

Automaten

Op 4, 5 en 6 december vond het laatste openingsweekend plaats. De winkel wordt binnenkort omgebouwd tot een automatenshop. “De winkel sluit de deur, maar ik zal nog blijven bakken. Zo plots helemaal zonder werk vallen is niks voor mij. We gaan voor een automatenshop die dagelijks aangevuld zal worden met lekkers. Er zullen wat aanpassingswerken in de winkel gebeuren en er worden daar automaten geplaatst. We blijven de klanten dus voorzien van verse brood en niet te vergeten de Zwevezeelse Florentientjes. Met mijn Florentientjes werd ik onlangs bekroond als West-Vlaams streekproduct.”

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.