Brons voor Rope Skipping Oostende op het EK jeugd: “Sterk op de snelheidsproeven”

Het viertal Amaryllis Vandekerckhove, Lies en Femke Stappers en Nina Florizoone samen met hun trainers Lévy Lamoot en Cinder Neyens. © gf
Redactie KW

Amaryllis Vandekerckhove, Lies en Femke Stappers en Nina Florizoone van Rope Skipping Oostende reisden vorige week naar het Europees kampioenschap in Eger in Hongarije. In het speedonderdeel 4×30 seconden werden ze beloond met een bronzen medaille voor hun 335 speedsteps in de single rope speed relay.

Voor het viertal (beloften) was het hun allereerste EK. Enkel een Zweeds team en een andere Belgische groep deden beter op deze proef. De voorbije maanden hadden ze zich samen met hun trainers Lévy Lamoot en Cinder Neyens zo goed mogelijk op hun speedonderdeel voorbereid. “Ze moesten elk om beurt dertig seconden springen. Hierbij werd voor de score telkens de rechtervoet geteld”, legt Emily Divoy van Rope Skipping Oostende uit. “Het is uiteraard de bedoeling om zo snel mogelijk te gaan.

Verder is de houding belangrijk en is het zoveel mogelijk oefenen zonder te missen, want dan verlies je veel tijd.” Femke en Lies Stappers behaalden een zevende plaats in de single rope double unders relay met 157 sprongen. In plaats van één keer probeert men in deze discipline het touw twee keer onder de voeten te laten gaan terwijl je omhoogspringt.

Rope skipping blijft populair. Bij diverse clubs leeft er een stille droom dat het op een dag olympisch wordt. “Met onze club in Oostende scoren we altijd heel sterk op de snelheidsproeven. We hebben daar een goede trainingsmethode voor. We proberen ook op de vrije oefeningen, op muziek, nog progressie te maken.”

WK in Japan

Amaryllis, Lies, Femke en Nina zijn nu zo’n vijftal jaar in competitie bezig. Het is nog niet duidelijk of ze samen verder doen, gezien 3 van de 4 meisjes volgend seizoen ook naar een hogere leeftijdscategorie doorschuiven. “Vanaf augustus start het nieuwe seizoen, met in oktober-november de individuele kampioenschappen. De trainingen gaan dan die richting uit. Volgende zomer is er een WK. Dat vindt plaats in Japan. De plaatsjes zullen alvast gegeerd zijn om daaraan deel te nemen”, klinkt het nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier