Brandweer van Moorslede organiseert barbecuefestijn in de kazerne: “Terug naar onze thuishaven”

Brandweerman Jonas Verschaeve, sergeant Filip Samoy en sergeant Dirk Decuypere. © JS
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Op zondag 25 augustus organiseert de Moorsleedse brandweer een groot barbecuefestijn in de brandweerkazerne langs de Kerkhofstraat. “Een opendeurdag houden we niet, maar wie komt eten, doet dat wel vlakbij de brandweerwagens.”

De Vriendenkring van de brandweer kiest dit jaar voor een nieuwe formule om de werking van het plaatselijke korps in de kijker te zetten. “Eigenlijk keren we daarvoor terug naar de beginjaren van ons eetfestijn. Toen palmden we ook de kazerne in. Dat doen we dit jaar opnieuw voor onze barbecue à volonté”, aldus Filip Samoy. Doordat het eetfestijn uit z’n voegen barstte, koos de brandweer ervoor om de voorbije jaren z’n evenementen aan het gemeenschapscentrum De Bunder te organiseren. Daar konden bezoekers onder andere ook genieten van demonstraties.

Extra mensen gezocht

“Maar nu keren we dus terug naar onze thuishaven. Op 25 augustus zetten we onze brandweerwagens even buiten en kunnen 350 gasten in de kazerne aanschuiven voor een barbecue à volonté”, aldus Dirk Decuypere. Kaarten voor het eetfestijn kosten 25 euro voor volwassenen en 15 euro voor kinderen tot 12 jaar en zijn verkrijgbaar bij de brandweermannen.

Het Moorsleedse brandweerkorps telt momenteel 22 leden. “Onlangs voegden zich drie nieuwe krachten bij het team en binnenkort komt daar ook nog iemand bij. Toch zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe mensen. De voorbije jaren gingen verschillende van onze leden met pensioen waardoor er nog steeds nood is aan nieuwe mensen”, zegt Dirk.

Kalender

Tijdens het eerste weekend van oktober is er opnieuw een infosessie om geïnteresseerde brandweerlieden extra warm te maken om zich aan te sluiten bij het korps. Meer informatie daaromtrent is te vinden op de website van de Zone Midwest, www.zonemidwest.be.

Om het brandweerkorps nog wat meer in de kijker te zetten, verdelen de brandweerlui in oktober hun jaarlijkse kalender. “Die zit dit jaar in een nieuw kleedje. We hebben niet gekozen voor de traditionele brandweerfoto. Dit voorjaar deden we een fotoshoot. Het eindresultaat mag je binnen een tweetal maanden verwachten”, besluit Filip.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier