BKO De Kornuit neemt officieel intrek in De Kroon: “Veel meer ruimte en alles ook up-to-date”

Ook burgemeester Lieven Cobbaert en schepenen Tina Ledaine, Willy Hosten en Jan Bekaert kwamen een kijkje nemen tijdens de feestelijke opendeur. © Foto Coghe
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Buitenschoolse kinderopvang De Kornuit is verhuisd naar de nieuwe jeugdsite De Kroon. Een bijzonder moment dat met een leuke opendeur niet zomaar passeerde.

Speelpleinwerking Leutegem nam op vrijdag 30 juni al intrek in De Kroon, maar met de start van het nieuwe schooljaar was het nu de beurt aan de buitenschoolse kinderopvang (BKO) De Kornuit.

“Afgelopen zomervakantie vond hun werking nog een laatste keer plaats in de zogenaamde ‘villa’ vlakbij”, zeggen schepen van Jeugd Tina Ledaine (Liberaal 2018) en schepen van Welzijn Willy Hosten (WIT). “Een extra spannende dag voor onze begeleiders, maar zeker ook voor de kinderen die naar onze opvang komen.”

Feestelijke opendeur

Het gebeuren werd opgevrolijkt met een feestelijke opendeurdag. Gemeentelijke mascotte Zoemie en een dolle clown waren van de partij, gratis drankjes en pannenkoeken gleden makkelijk naar binnen.

“Na enkele functionele aanpassingen zal de Chiro onderdak krijgen in de villa”

Maar hoe zit dat alweer, een jeugdsite die de speelpleinwerking en buitenschoolse opvang combineert? “De reden voor de verhuis is tweeledig. Enerzijds barstte de BKO op de vroegere locatie uit de voegen, anderzijds was de infrastructuur niet meer up-to-date. We besloten een naburige loods, die ook verouderd was, helemaal te renoveren en er een nieuwbouw bij te plaatsen. Er is nu een keurig onthaal en ruimte voor de administratie, speelzone voor alle kinderen, lokaal voor de tienerwerking – die zat tot voor kort in de Eernegemse sporthal – en zaal voor de monitoren. Een crearuimte, berging en sanitair maken het geheel compleet”, geeft Ledaine nog mee.

Investering

De investering bedraagt zo’n 1,9 miljoen euro. Afgelopen zomer nog lokten De Kornuit én Leutegem samen meer dan 300 kinderen. Nu de BKO is verhuisd, probeert het gemeentebestuur de Chiro van Eernegem onder te brengen in de villa en er enkele functionele aanpassingen uit te voeren. De Chiro zou ook gebruik kunnen maken van de speelzone en vernieuwde loods. Eerder werd in hoofdgemeente Ichtegem voor 276.000 euro het kleine bos bij de sporthal in de Keibergstraat aan de speelzone toegevoegd en voorzien van natuurlijke speelelementen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier