Bert Claerhout (35) neemt afscheid van FC Marke: “Meer tijd met gezin”

Bert Claerhout stopt volgend seizoen met voetballen. (foto VDB) © VDB / Margaux Capoen VDB / Bart Vandenbroucke
Redactie KW

FC Marke speelt volgend seizoen in eerste provinciale. Dat is nooit eerder gebeurd in de geschiedenis van de groen-zwarte club. Bert Claerhout had dit seizoen een groot aandeel in de promotie, maar de 35-jarige Markenaar zal er komend seizoen niet van kunnen proeven. Na de verloren wedstrijd op Club Roeselare hing Bert Claerhout de voetbalschoenen voorgoed aan de gekende haak.

De voetbalcarrière van Bert Claerhout mag best gezien worden. Begonnen bij KV Kortrijk mocht hij op zijn achttiende al meetrainen met de A-kern onder de toenmalige leiding van T1 Hein Vanhaezebrouck. “Maar ik kreeg al heel snel in de gaten dat eerste klasse voor mij te hoog gegrepen was”, vertelt de 35-jarige Bert. “Uiteindelijk via Standaard Wetteren, RC Waregem, Wielsbeke, Merelbeke en HO Kalken deed ik toch mijn ding in de nationale reeksen. Vooral bij het Oost-Vlaamse Merelbeke viel ik twee titels op rij met mijn gat in de boter. Onder de kundige leiding van Davy De Schryver beleefde ik er mijn hoogdagen. De Schryver kon als geen ander zijn spelers boven zichzelf laten uitgroeien. Dat mijn ex-trainer bij Merelbeke er nog steeds de sportieve lijnen uitzet, verbaast mij niet. Met de versterkingen die Marke ondertussen in huis haalde, ben ik er zeker van dat het zich straks geen degradatiezorgen hoeft te maken”, aldus Claerhout.

Genieten van het leven

Het is niet omdat Bert Claerhout de voetbalschoenen heeft opgeborgen dat hij FC Marke in de steek laat. “Binnen de groen-zwarte club zal ik me proberen verdienstelijk te maken. Tenslotte heb ik hier twee schitterende seizoenen mogen meemaken. Maar met een zoontje van drie jaar en een dochtertje van zeven maanden wordt het tijd dat ik ook thuis de handen uit de mouwen steek. Mijn vrouwtje heeft mij wegens Koning Voetbal al vaak moeten missen. Het is de hoogste tijd dat wij met het ganse gezin nog eens van de vele andere en mooie dingen van het leven gaan genieten”, besluit Bert Claerhout. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier