Bellewaerde moet vier Europese bizons laten inslapen

© Facebook Bellewaerde
Mieke Verhelle
Mieke Verhelle Chef Nieuws Online

Bellewaerde Park meldt zelf het nieuws op hun Facebook-pagina. De Europese bizons waren besmet met een heel besmettelijke en dodelijke bacterie.

Tijdens een aantal medische testen werd die besmetting vastgesteld. “Er is voor deze bacterie helaas nog geen geneesmiddel beschikbaar en dit zou uiteindelijk ernstig dierenleed en finaal het overlijden van de dieren tot gevolg hebben”, staat in het bericht.

Emotioneel beladen moment

“Om besmetting van de overige bizons binnen de kudde te vermijden, werd in overleg met de bevoegde instanties de pijnlijke maar onvermijdelijke beslissing genomen om de besmette dieren zacht te laten inslapen. Een emotioneel beladen moment voor het Bellewaerde-team, en de dierenverzorgers in het bijzonder, die door de jaren heen een sterke band met deze dieren hadden opgebouwd,” klinkt het nog.

Afgelopen zomer was er nog heuglijk nieuws bij de Europese bizons van Bellewaerde. Toen werden drie kalfjes geboren. Bellewaerde Park neemt deel aan het Europese kweekprogramma om deze kwetsbare diersoort te beschermen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier