Belhop en De Komeere organiseren vaderdagontbijt: “Op een unieke locatie, met uitzicht op de (hop)Velden”

Genieten van een vaderdagontbijt in Belhop. © gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Hopboerderij Belhop en De Komeere bieden op Vaderdag, zondag 9 juni, een ontbijt. De Komeere voorziet de streekeigen producten en zelfgemaakte lekkernijen en Belhop leidt de aanwezigen rond op de hopboerderij en een wandeling door de velden.

“In onze vorige jobs hadden we heel veel collega’s en kwamen dagelijks in contact met mensen. Toen we de boerderij overnamen van Bart zijn ouders in 2018, zochten we naar een manier om toch nog mensen te zien en startten we met bezoek op de boerderij”, vertelt Annebel Vandenbroucke. Samen met Bart Boeraeve runt ze de hopboerderij.

“Ik volgde de opleiding ‘verbreding op de boerderij bij Inagro’ en zo kwamen we in contact met de Vaderdagontbijten op de boerderij. Het concept om de boerderij voor één dag open te stellen voor het grote publiek en mensen te laten genieten van een lekker ontbijt op een unieke locatie sprak ons meteen aan. Op die manier kunnen we gezinnen en families laten genieten van de boerderij.

Lekkernijen

Tijdens het Vaderdagontbijt kan je je bord vullen met lokaal lekkers en geniet je van een heerlijk ontbijt op de hopboerderij. Het ontbijtbuffet wordt samengesteld met streekeigen producten en zelfgemaakte lekkernijen van de Komeere. Voor de papa’s is een extra’tje voorzien.

“Brecht en Liesbeth zijn al heel lang goede vrienden en we volgden elkaars ondernemerschap op de voet. We doen elk iets helemaal anders, maar onze visie op ondernemen en vooral op de producten waarmee we werken is dezelfde. Beide dragen we het lokale verhaal hoog in het vaandel. Onze producten kopen en verkopen we lokaal en zetten de boer en de producent in de kijker. Het Vaderdagontbijt was het ideale concept om zowel de troeven van Belhop als van de Komeere samen te brengen. Belhop voorziet de locatie en verzorgt de beleving, terwijl Liesbet en Brecht een heerlijk ontbijt met zowel huisgemaakte als lokale producten op tafel toveren. En dit allemaal op een unieke locatie, met uitzicht op de (hop)velden”, legt Annebel uit.

Rondleiding

Om 11 uur kan je aansluiten bij de rondleiding. Annebel vertelt je er het verhaal van de hop en neemt je mee naar de velden en de hopschuur. Voor het ontbijt en de rondleiding betaal je als volwassene 29 euro. Jonger dan 12 jaar betaalt 15 euro, kinderen jonger dan 3 jaar zijn gratis. “De bar gaat open voor iedereen om 11.30 uur. De kleine honger kan er gestild worden met een aperoplank of een heerlijk stukje (bier)taart van de Komeere met een bolletje ijs. Om 14 uur kan je aansluiten bij de rondleiding op de boerderij.” Inschrijven kan tot de week voordien. “De plaatsen zijn beperkt. We raden dus aan om snel in te schrijven voor het ontbijt. De bar is toegankelijk voor iedereen.”

Inschrijven: https://form.jotform.com/BELHOP/vaderdag-2024

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier