Beestje zoekt baasje: Wie geeft Elize een warme thuis?

Elke week gaat De Krant van West-Vlaanderen op zoek naar een nieuwe thuis voor een dier. Deze week zoekt Elize, een kat met een karaktertje, een propere kattenbak bij baasjes die haar nemen zoals ze is.

Sylvie Ossieur met Elize. © AN

Elize ziet er op het eerste gezicht nogal ruig uit. Ze is dan ook zeker ouder dan 15 jaar, al kent niemand haar precieze leeftijd. Wat Sylvie Ossieur (49), verantwoordelijke van vzw dierenasiel De Knuffelpootjes in Rekkem wel zeker weet, is dat Elize al tien jaar (!) in het asiel verblijft.

“Wij runden het asiel toen nog niet”, vertelt ze. “Zelfs onze voorgangers wisten niet precies hoe ze hier terecht gekomen was. Maar ze heeft een knip in hoor oor. Ze is dus haar bestaan wellicht begonnen als zwerfkat. Tien jaar geleden durfde ze al eens uithalen naar mensen en was ze niet plaatsbaar. Ze werd hier een soort mascotte, maar ondertussen is haar karakter wat zachter geworden”, lacht Sylvie.

“Een echte schootkat zal het nooit worden, maar ze laat zich wel al aaien. Je merkt het vanzelf als ze daar genoeg van heeft. (lacht) We zien haar hier graag, maar dit is geen echte thuis voor een dier”, besluit ze. Sylvie hoopt dan toch nog een gouden mandje voor Elize te vinden. Vanwege haar rugzakje zoekt Elize een rustig huishouden zonder kleine kinderen. Andere honden of katten kunnen wel. Elize zou een binnenkat worden. Ze weet hoe ze een kattenbak moet gebruiken. Ze is perfect gezond, heeft geen medicatie nodig, is gesteriliseerd en heeft alle nodige inentingen gehad.

https://www.youtube.com/watch?v=N6DcW1HEI2I

Wil jij Elize de ruimte en liefde geven die ze nodig heeft? Mail dan zo snel mogelijk naar Warm@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.