Barakkenpark en brug kosten 2 miljoen euro

Redactie KW

Het politieke jaar trok zich na het zomerreces ook in Menen opnieuw op gang. Tijdens de eerste gemeenteraad na de vakantie werden meteen enkele grote dossiers op tafel gegooid. Een nieuwe stap werd gezet in de aanleg en bouw van het Barakkenpark en de gloednieuwe voetgangersbrug. Prijskaartje voor de gemeente? Bijna 2 miljoen euro!

De werf van de eeuw, het gigantische project dat de volkse wijk De Barakken moet opwaarderen en meteen ook de doorstroom van grote binnenschepen kan verzekeren, is actueler dan ooit. Op verschillende plaatsen rond de oude brug zijn heel wat gebouwen al verdwenen en de invulling van de vrijgekomen plaats krijgt concreet vorm. Vooral de aanleg van het Barakkenpark, wat meteen ook de groene long van de wijk moet worden, zal een belangrijke rol spelen tijdens deze legislatuur. Waar de bouw van de brug in handen ligt van de Vlaamse Waterwegen, die als bouwheer optreden, staat Menen zelf in voor het vinden van een geschikte aannemer die het park moet realiseren.

Oase van rust

Na een stemming op de gemeenteraad werd dan ook de weg vrijgemaakt voor die zoektocht. “Een zoektocht die volledig volgens de procedure van openbare aanbestedingen zal verlopen”, licht bevoegd schepen Mieke Syssauw toe.

De Barakkenaars mogen dus alvast beginnen dromen van hun eigen oase van rust, waarvoor de aanleg zal starten dit najaar. Een bos, een vlonderpad, een ruimte om te picknicken evenals een activiteitenparcours? Groene lucht kost geld want voor het project legt stad Menen niet minder dan 730.000 euro op tafel, waarvan 270.000 euro door middel van subsidies kan worden gerecupereerd. Voor de bouw van de brug wordt de beurs nog meer opengetrokken en zal het gemeentebestuur aankijken tegen een investering van 1,24 miljoen euro.

Ongerustheid

De oppositie haalde tijdens de gemeenteraad een heikel punt naar boven. “Er heerst ongerustheid over parkeergelegenheid voor de bewoners”, klonk het bij zowel CD&V als Groen. “De Barakken staan ervoor bekend en met een nieuwe trekpleister dreigt dit probleem nog te groeien.” Het stadsbestuur pareerde meteen door te verwijzen naar de site Fournier en de nieuwe parkeergelegenheden aan de andere kant van de Leie. (CLL-gf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier