Auke Theuninck uit Zarren verhuurt (tijdelijk) zijn 20 spinningfietsen

Auke Theuninck uit Zarren oefent naast zijn job als leerkracht ook nog een sportief bijberoep uit: hij baat Re-Fit uit, een zaak gespecialiseerd in personal training en spinning. Maar wat wat als je spinninglessen niet meer kunnen doorgaan omwille van de coronacrisis? Daar heeft Auke wel een heel creatieve oplossing voor gevonden: spinnen zullen ze!

“In een mum van tijd waren de fietsen de deur uit, zowel letterlijk als figuurlijk”, vertelt Auke Theuninck. (foto Kurt) © Foto Kurt

“Een spinningfiets is een soort hometrainer, waarop je met de nodige weerstand op muziek ritmisch kunt fietsen, met de nodige kracht en uithouding”, steekt Auke Theuninck van wal. Hij is lesgever aan het atheneum van Diksmuide, maar daarnaast is sport zijn grote passie. “Ik heb in mijn zaak Re-Fit 20 fietsen staan, maar doordat de sportlessen nu niet meer mogen doorgaan, staan die daar dus maar te staan. Tijdens een fietstocht met een vriend had ik het erover en toen zijn we wat aan het brainstormen gegaan. Zo is het idee gekomen om online spinningles te gaan geven. Er is best wat voorbereidend werk in gekropen: alle fietsen moesten op punt gezet worden en daarna werden ze ook volledig ontsmet. Ik kreeg heel wat vragen van mensen die geïnteresseerd waren en in een mum van tijd waren de fietsen de deur uit, zowel letterlijk als figuurlijk.”

Facebookgroepje

“Het aan huis leveren van de fietsen nam niet zoveel tijd in beslag, aangezien de meeste spinners in Kortemark zelf wonen. Er wordt 10 euro huurgeld per week gevraagd en de fietsen moeten minimum twee weken op dezelfde plaats blijven. Dat is niet echt een probleem, want de meesten gaven al aan dat ze er langer gebruik willen van maken. Voor al mijn spinners maakte ik een besloten Facebookgroepje aan en deze week vond dus mijn eerste online les plaats. Heel wat spinners zijn creatief: zo is er iemand die de les projecteert via een beamer op groot scherm, er zijn er die de les volgen op hun smart-tv en er zijn er ook die hun pc aansluiten op een versterker, zodat de muziek luid weerklinkt.”

Hoe lang we deze online lessen laten doorgaan? Zo lang als de coronamaatregelen aanhouden, zeker? Dus zeker nog twee weken, maar waarschijnlijk zal deze periode nog wel een eindje langer aanhouden. Deze week werd ik ook opgebeld door Radio 2 om een interview te geven en ik kreeg heel wat telefoons uit West- en Oost-Vlaanderen van mensen die interesse hadden om een fiets te huren. Ik heb er echter geen meer op overschot”, besluit Auke enthousiast. (JDK)

Meer info vind je op www.refitzarren.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.