Astrid combineert studies met fotografie

Redactie KW

Wat begon als een hobby bouwde de Tieltse studente Astrid Hoornaert (21) verder uit tot een bijberoep. Sinds 1 oktober is ze gestart als student-zelfstandige, want haar bijberoep combineert ze met haar studies audiologie aan Artevelde Hogeschool.

“Foto’s maken heb ik altijd al graag gedaan. Op reis ben ik meestal de persoon die instaat voor de fotoreportage en de nodige sfeerbeelden. Deze zomer mocht ik wat materiaal uittesten van een vriend en gingen we een namiddag samen fotograferen. Ik was meteen verkocht”, vertelt Astrid Hoornaert.

Ontspanning

“Kort daarna investeerde ik in mijn eigen materiaal en begon ik meer en meer te oefenen. Ik merkte al heel snel dat ik het enorm graag deed en dat ik wel tevreden was met mijn resultaten. Ook anderen merkten dit en stelden mij de vraag om foto’s te maken. De stap naar student-zelfstandige zette ik vooral omdat ik het fotograferen fantastisch leuk vind. Anderzijds zag ik dit ook als een mooie kans om een centje bij te verdienen.”

De combinatie met haar studies verloopt vlot, zegt de fotografe. “De opdrachten vinden vaak plaats tijdens weekends en vakanties. Dan heb ik ook tijd om de foto’s meteen te verwerken. Tijdens schoolweken is daar net iets minder tijd voor, maar dan hou ik mijn postproductie als ontspanning na het schoolwerk.”

De Tieltse studente mag gerust een autodidact worden genoemd. “Voorlopig heb ik nog geen cursussen gevolgd. Ik volg nu online webinars om wat bij te leren. Daarnaast heb ik ook een vriend die in Brussel aan NARAFI film studeert en me heel wat tips geeft. Het was ook via hem dat ik de microbe te pakken kreeg.”

Cadeaubonnen

Astrid Hoornaert wil haar fotografie zo breed mogelijk houden. “Het is voor mezelf ook nog een zoektocht welk soort fotografie mij het best ligt. Mensen kunnen bij mij terecht voor een gewone fotoshoot met partner, vriend… maar ze kunnen mij ook contacteren als ze nog iemand zoeken om te komen fotograferen op bijvoorbeeld een receptie of familiefeest. Ik werk sinds kort ook met cadeaubonnen. Mensen die graag een fotoshoot cadeau willen doen, kunnen mij daarvoor contacteren.”

De sociale media is voor de fotografe een belangrijk kanaal. “Mensen kunnen mij vrijblijvend contacteren via mijn Facebookpagina (Astrid Hoornaert Fotografie) en Instagram (@astridhoornaert.fotografie). Op deze pagina’s probeer ik dagelijks een foto te plaatsen om op die manier een soort portfolio op te bouwen. Daarop zullen ook nieuwtjes of leuke verrassingen worden geplaatst. Binnenkort kan je er zelf kans maken om een leuke fotoshoot te winnen.” (KeMa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier