Arnout Vercruysse: “Ik wil kunnen terugkijken en zeggen dat het goed was”

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: “Wie ziej gie?”. Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks ‘De Kortrijkzaan’. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Arnout, geboren op de Sente maar vooral een trotse Kortrijkzaan.

Arnout Vercruysse ziet er nog lang geen 37 uit, maar hij zegt het wel te zijn. Vader van twee kinderen ook al. Zijn grote droom is om later terug te kijken op zijn leven en te kunnen zeggen dat het goed is geweest. Nu al durft hij zich als ‘content’ te bestempelen. Goed op weg om gelukkig te zijn.

Arnout is een Heulenaar die van origine uit Sente komt, Sint-Katharina, die Heulse deelgemeente die zich aanvlijt tegen Kuurne en Lendelede. Maar Arnout ziet het ruimer. Hij noemt zich een Kortrijkzaan. Hij werkt voor W13, OCMW-vereniging, koepel van 14 OCMW’s in de regio, plus het CAW, en hij is er bezig met voedselherverdeling.

‘t Is op de middag als hij te voet Heuleplaats oversteekt. “Ik ben nu in pauze,” zegt ie, “op weg naar café Dudu om daar een koffie te drinken, omdat ik straks, volgende week daar wat plaatjes ga draaien en ik ga eens horen en kijken hoe ik dat best doe. Het zal de eerste keer zijn in mijn leven dat ik plaatjes draai voor een groter publiek, dus dat wordt een beetje spannend. DJ Arnout on the turntables.”