Anna stippelt fotozoektocht uit in Aartrijke: “speelt zich volledig af in dorpskern”

Wie de schiftingsvraag wil oplossen, moet daarvoor halt houden aan het raam waar Anna woont in de Brugsestraat. © BC

Anna Kempinck heeft een fotozoektocht uitgestippeld die door het centrum van Aartrijke gaat. “Deze zoektocht is voor jong en oud en gaat langs paadjes, wijken en wegels in Aartrijke”, aldus de initiatiefneemster.

Anna Kempinck organiseerde vorig jaar een eerste fotofietszoektocht. “Dat was naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van kermiscomité Aartrijke Leeft. Ik had zelf al enkele fotozoektochten gevolgd, maar ik had er nog nooit eentje in elkaar gestopt. De fotozoektocht ging langs de Zedelgemse Zichtenroute en telde tien luistervragen en tien leesvragen. Mijn zoektocht wordt nu trouwens verduurzaamd door de gemeente”, begint Anna.

De fotozoektocht die ze nu lanceert, verbindt Anna aan een andere Aartrijkse vereniging. “Ik ben in het bestuur van Ferm en omdat ik de smaak te pakken heb, wou ik dit jaar een zoektocht voor Ferm lanceren. Vorig jaar was het een zoektocht per fiets, nu is het een fotozoektocht voor wandelaars geworden. Die speelt zich volledig af in de dorpskern van Aartrijke. Men moet niet van de berg en misschien nog belangrijker men moet er dus ook niet weer op. (lacht) De tocht is zo’n 6 km en is perfect alleen, met het gezin of met meerdere personen te doen. De route gaat langs paadjes, wijken en wegels. Het parcours is rolstoeltoegankelijk, met uitzondering van de Finse piste. Maar daar is ter plaatse een oplossing.”

Foto’s herkennen

De fotowandelzoektocht start en eindigt op de parking van basisschool De Fonkel. “Via de fluo-groene (grond)pijlen en linten volg je het parcours waarop 40 foto’s te herkennen en in volgorde moeten geplaatst worden. De deelnameformulieren kosten vijf euro en zijn te verkrijgen bij dagbladhandel De Platse, fietsenzaak Raida, Krista Vander Meulen in de Hendrik Baekelandlaan en bij mij thuis in de Brugsestraat 42. Daar moet trouwens ook de schiftingsvraag opgelost worden. Wie deelneemt aan de zoektocht, maakt bovendien kans om in de prijzen te vallen. Er zijn 30 prijzen te winnen. Om kans te maken, is het noodzakelijk om het ant-woordblad tegen uiterlijk woensdag 16 oktober te posten bij mij in de Brugsestraat 42.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier