Al na 5 maanden ontvangt hoeveslagerij kwaliteitslabel: “Blij met dit label en dat Vlees & Zo goed draait”

Chaèlle Ornelis van hoeveslagerij Vlees & Zo. © Davy Coghe
Redactie KW

Thuis op het landbouwbedrijf in de Oostmoerstraat opende Chaèlle Ornelis begin februari ‘Vlees & Zo’. Na enkele maanden al werd de hoeveslagerij beloond met het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’.

Chaèlle Ornelis (36) is getrouwd met landbouwer Davy Spriet. Samen met hun kinderen wonen ze op een landbouwbedrijf aan de Oostmoerstraat in Snellegem. “Davy runt de hoeve met zijn vader Pol. Zelf werk ik bij Syntra West. Ook nu ik de hoeveslagerij run, blijf ik er halftijds werken op de loonadministratie”, aldus Chaèlle die de opleiding slager-spekslager volgt. “Als kind wou ik bakker worden. Maar mijn mama vond dat niets voor een vrouw, zo ‘s nachts werken. Dus borg ik die plannen op. Maar ik ben wel altijd gepassioneerd gebleven door voeding.”

“We werken zoveel mogelijk volgens de korte keten”

Chaèlle startte de hoeveslagerij pas op in februari en behaalde nu al het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’, dat uitgereikt wordt door Provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, Inagro en Unizo West-Vlaanderen. Producten met dit label zijn authentiek, ambachtelijk gemaakt, hebben een band met de streek en zijn van onberispelijke kwaliteit. “We zijn blij dat we met dit kwaliteitslabel kunnen uitpakken. Maar ook dat de hoeveslagerij goed draait. Ondertussen is mijn papa Patrick erbij gekomen als vaste flexi. Ik heb hem omgetoverd van vloerlegger naar chef atelier. (lach) Hij is ervoor in de wieg gelegd én maakt fantastisch lekkere salades.”

Webshop

De hoeveslagerij is open op vrijdag en zaterdag en op maandagnamiddag. Op zondag kan je er terecht voor bestellingen. Nog deze zomer wordt de webshop gelanceerd. “Ik werk zoveel mogelijk volgens de korte keten. Ons aanbod telt varkensvlees, Belgisch witblauw rundvlees, aardappelen en verse melk van ons eigen landbouwbedrijf. Daarnaast biedt ons gamma ook producten aan van collega-landbouwers. Het ijs en de yoghurt bijvoorbeeld komen van De Bossneppe in Lichtervelde, de kaas halen we bij kaasmakerij ‘t Groendal in Roeselare, de honing komt van Peter in Bièvre en de groenten komen van collega’s uit de streek.” Op zondag 17 september neemt Vlees & Zo ook deel aan de Dag van de Landbouw. “Men kan hier terecht voor een rondleiding op de hoeve, een kijkje in de slagerij, een verse burger én kinderanimatie. Iedereen is welkom!”

Info: www.vleesenzo.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier