Al 18 bewoners van woonzorgcentrum Westervier bezweken aan coronavirus

Woonzorgcentrum Westervier wordt zwaar geteisterd door corona. (Foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Inmiddels zijn er 18 bewoners van woonzorgcentrum Westervier in Brugge overleden. Alle overige bewoners en personeelsleden zijn ondertussen getest op corona, maar bij de testkits werd de verkeerde handleiding geleverd….

Het noodlot blijft het woonzorgcentrum Westervier in de Speelpleinlaan in Sint-Kruis achtervolgen. Inmiddels zijn al 18 van de 118 hoogebejaarde bewoners in twee weken tijd bezweken aan het covid-19 virus. Pas woensdagavond kreeg directeur Dirk Snauwaert na lang aandringen testkits om na te gaan of de overige bewoners en de 113 personeelsleden van Westervier al dan niet besmet zijn door het coronavirus.

Directeur Dirk Snauwaert van Westervier. (foto gf)
Directeur Dirk Snauwaert van Westervier. (foto gf)

“Net als enkele andere Belgische woonzorgcentra waren die testkits voorzien van een foute handleiding”, zucht Dirk Snauwaert. Toch slaagden enkele artsen erin om donderdag en vrijdag alle betrokkenen te testen. “De stalen zijn opgestuurd naar een labo. Pas begin volgende week verwachten we de resultaten van die tests. Minstens even belangrijk om weten is welke lessen het Vlaams Agentschap voor Zorg en Gezondheid zal trekken en tot welke nieuwe richtlijnen voor de Vlaamse woonzorgcentra dit zal leiden”, aldus Dirk Snauwaert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten