Agnes viert 101ste verjaardag in wzc De Stek in Damme

Namens het stadsbestuur kwamen burgemeester Joachim Coens en schepen Filip Babylon langs om de eeuweling te feliciteren en een geschenkje over te maken. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In aanwezigheid van familie en vrienden vierde Agnes Longueville op woensdag 4 september in woonzorgcentrum De Stek haar 101ste verjaardag.

Agnes is geboren en getogen in in Sijsele, waar ze opgroeide op een landbouwbedrijf langs de Antwerpse Heirweg. Ze bleef, tot haar opname in het woonzorgcentrum – toen ze al 99 jaar oud was – de hele tijd op de boerderij wonen, trouwde nooit en bleef kinderloos. Ook haar tien jaar jongere zus Cécile en broer Jozef trouwden nooit en bleven altijd op de hoeve. Sinds de opname van haar zus Agnes in het woonzorgcentrum komt Cécile minstens twee keer in de week op bezoek, met goede vriendin Marinette De Metsenaere die samen met haar echtgenoot steeds veel zorg en begeleiding biedt. Cécile leest wekelijks het Brugsch Handelsblad en vertelt tijdens het bezoekje aan Agnes over wat ze gelezen heeft. Namens het stadsbestuur kwamen burgemeester Joachim Coens en schepen Filip Babylon langs om de eeuweling te feliciteren en een geschenkje over te maken.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier