Afvalmedewerkers in de bloemetjes gezet

Reclyclageparkwachter Marc en Eddy mogen zich deze week aan heel wat complimentjes verwachten. (foto LV)
Redactie KW

De intergemeentelijke maatschappij voor openbare gezondheid (IMOG) lanceerde opnieuw De Week van het Afvalteam. Tussen 15 en 21 november wil de organisatie de afvalophalers en recyclageparkwachters in de bloemetjes zetten. Ook het gemeentebestuur van Avelgem roept haar inwoners op om een complimentje of boodschap mee te geven aan de plaatselijke afvalmedewerkers.

In de week van 15 tot 21 november 2021 worden de afvalophalers en recyclageparkwachters opnieuw in de bloemetjes gezet. De medewerkers die de afvalzakken van voor de deur plukken, stapels papier en karton ophalen en het recyclagepark begeleiden, krijgen tijdens die week extra aandacht van alle bewoners. Het gemeentebestuur roept de inwoners op om een boodschap mee te geven aan de mannen en vrouwen die ons respect verdienen.

Op de socialemediakanalen werd op voorhand opgeroepen om deel te nemen aan deze leuke actie. Tijdens De Week van het Afvalteam verscheen er een extra bericht waarin ze alle afvalophalers en recyclageparkwachters nogmaals bedankten voor hun harde inzet.

Boodschap of kleurplaat op afvalzak

“De actie is een initiatief van IMOG, maar we ondersteunen het jaarlijks met veel plezier”, zegt schepen van Milieu Annicq Verschuere (Tandem). “We organiseren zelf geen activiteiten, maar we vestigen wel de aandacht op alle medewerkers via de sociale media van de gemeente.”

Tijdens De week van het Afvalteam, maar zeker ook daarna, kunnen inwoners hun respect en waardering tonen via een complimentje, een kleurplaat of een boodschap op de afvalzak. Via de website van de gemeente kan men een tekening downloaden om ze nadien te printen en in te kleuren, en op de afvalzak te plakken. Daarmee wil IMOG een glimlach toveren op haar vele medewerkers.

Hashtag #HouHetNet

Het is bovendien mogelijk om een foto op Facebook te plaatsen, waarop men toont hoe men de lokale afvalophalers en recyclageparkwachters wil bedanken. Die foto kan op Facebook geplaatst worden met de hashtag #HouHetNet.

“Ik zal vrijdagmorgen zeker een cadeautje aan mijn afvalzak binden”, besluit schepen Verschuere. “Ik hoop ze ook te zien om ze uitvoerig te bedanken met een kleine versnapering, maar dat hangt van de planning af. Vorig jaar heb ik de medewerkers bedankt met een klein drankje, dat verdienen ze.” (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier