AD Delhaize Sint-Eloois-Vijve breidt uit met grotere supermarkt en ondergrondse parking

De familie Dewitte-Debonné (Geert, Nadia en zonen Tom en Sam) is een bekende naam in de supermarktwereld. © foto PN
Redactie KW

Met een nieuwbouw op de bestaande site krijgt supermarkt AD Delhaize langs de Gentseweg in Sint-Eloois-Vijve tegen 2022 een stevige opfrisbeurt. De eigenaars, de familie Dewitte uit Deinze, voorzien ook plaats voor drie bijkomende handelszaken én breiden het aantal parkeerplaatsen uit tot 275 wagens. “We willen de Waregemnaar een volledige winkelbeleving aanbieden waar alles op één plaats te vinden is.”

De familie Dewitte-Debonné, bestaande uit Geert, Nadia en zonen Tom en Sam, is een bekende naam in de supermarktwereld. Ze zijn al 35 jaar eigenaar van de Delhaize-supermarkt in Deinze en mede-eigenaar van een vestiging in Lede. Drie jaar geleden namen ze ook de supermarkt in Sint-Eloois-Vijve onder hun hoede. Vanaf volgend jaar staat daar één en ander te gebeuren. “Na twee jaar van voorbereidingen starten de werken om een gloednieuw pand met 2.250 vierkante meter aan winkelruimte op te trekken”, vertelt Geert (61) trots. “We kochten enkele omliggende percelen langs de Vijfseweg aan, omdat de nieuwe winkel naast de bestaande winkel gebouwd wordt.”

De nieuwe supermarkt zal de helft groter zijn dan de bestaande winkel

Dankzij die aansluiting met de Vijfseweg kan de familie daar ook een nieuwe op- en afrit creëren. Via die weg kunnen klanten op eenvoudige wijze de nieuwe ondergrondse parking bereiken. “Het is eigenlijk een half verzonken parking, waardoor je geen keldergevoel hebt. Ook de bestaande toegang blijft behouden, maar een uitgebreide verkeersstudie toonde aan dat de nieuwe op- en afrit de verkeersstromen beter zal verdelen”, zegt Geert. Zaakvoerder Tom (31) pikt in: “Vrachtwagens kunnen rondom het gebouw het magazijn bereiken en voor zwakke weggebruikers komt er zelfs een afgescheiden fietspad. Het stadsbestuur vond dat een belangrijk punt.”

AD Delhaize Sint-Eloois-Vijve breidt uit met grotere supermarkt en ondergrondse parking
© foto PN

Verhuurpanden

De nieuwe supermarkt, van de hand van architect Dominiek Depoortere uit Beveren-Leie, zal de helft groter zijn dan de bestaande winkel. “Na de verhuis krijgt de bestaande winkel een nieuwe bestemming als verhuurpand. Ook de bovenruimte van de nieuwe winkel zullen we verhuren. We beschikken over een vergunning voor een horeca- of handelszaak, maar er zijn nog geen concrete plannen.” Een binnenspeeltuin voor kinderen of een fitnesscentrum behoort tot de mogelijkheden, klinkt het. Wie interesse heeft, mag altijd contact opnemen met de familie Dewitte.

De afbraak van de huizen langs de Vijfseweg start dit najaar nog. Begin 2021 vangen de bouwwerken aan, die medio 2022 afgerond moeten zijn. Omdat de winkel een stuk groter wordt, gaan de zaakvoerders op zoek naar bijkomende personeelsleden. “Momenteel zijn er 25 medewerkers aan het werk, maar dat aantal moeten we opdrijven naar een 45-tal. Mede dankzij hun inspanningen kunnen we deze plannen uitvoeren. Veel medewerkers staan al te trappelen om in de nieuwbouw aan de slag te gaan.” (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.