AC Sodibrug presenteert eerste Zig Zag Steenbrugge

Hoofdtrainer Paul Meulebrouck en voorzitter Tom Kuystermans van AC Sodibrug zien het helemaal zitten. © ACR
Redactie KW

De eerste Zig Zag Steenbrugge, een natuurloop van AC Sodibrug, vindt plaats op zondag 29 oktober, vanaf 9 uur. Je hebt de keuze tussen de Steenbrugse route (5 kilometer), de Vaartroute (10) en de Meersenroute (22). “We rekenen op minstens 150 deelnemers.”

De 5 kilometer start om 9.40 uur en gaat via het AZ Sint-Lucas door de Steenbrugse bosjes. De deelnemers aan de 10 kilometer vertrekken om 9 uur en lopen via de vaart naar de Warandeputten en terug via de bosjes van Steenbrugge. Zij die de 22 kilometer lopen, starten om 9.20 uur, richting Beernem met passages in Domein De Cellen, Gevaerts-Noord en Beverhoutsveld. De start- en aankomstzone van de drie routes is voorzien nabij de brug van Steenbrugge.

Hard en onverhard

AC Sodibrug heeft een nieuw bestuur, sinds begin dit jaar onder leiding van Tom Kuystermans. “We willen de loopsport in het Brugse opwaarderen, omdat die sinds corona wat op de achtergrond is geraakt. Met onder andere deze natuurloop willen we de mensen opnieuw stimuleren om in beweging te zijn. En Zig Zag Steenbrugge is iets anders dan ze gewend zijn: een combinatie van harde en niet verharde wegen. Ik woon in Steenbrugge. Daar en in de omgeving zijn er veel mooie locaties in de natuur. Zelf doe ik dat soort lopen frequent, ook de trails. Het is ook gemakkelijker te organiseren. We moeten niet op iedere straathoek een seingever voorzien en straten afzetten. De lopers volgen wanneer ze op straat komen de wegcode.”

Het gaat om een wedstrijd. “Maar de belangrijkste insteek is dat de mensen genieten van de omgeving en de sfeer. En er afloop gezellig over nakaarten.” Inschrijven kan de dag zelf nog in het parochiaal centrum langs de Baron Ruzettelaan in Steenbrugge, waar ook de borstnummers klaarliggen. (ACR)

Info: acsodibrug.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier