https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Aalters bedrijf Igepa Belux neemt Seynhaeve Plastics uit Hooglede over

Dirk Salens met Francis en Laurence Seynhaeve.© Kurt De Cat, grafisch nieuws
Dirk Salens met Francis en Laurence Seynhaeve.© Kurt De Cat, grafisch nieuws
Redactie KW

Het Aalters bedrijf Igepa Belux koopt Seynhaeve Plastics uit Hooglede. De overname-overeenkomst voorziet dat op 1 juli 2021 Igepa Belux alle activiteiten, klanten, stock, machines van Seynhaeve Plastics en het voltallige personeel overneemt. Deze overname kadert in de strategische bedrijfsvisie van Igepa om te diversifiëren en te groeien in een beperkt aantal markten, waaronder die van de visuele communicatie.

Seynhaeve Plastics is sinds 1965 distributeur van kunststoffen voor bouw en industrie, maar telt ook heel wat klanten in de visuele communicatiemarkt. Naast de verkoop van platen is Seynhaeve Plastics producent van lichtstraten en lichtkoepels.

Francis en Laurence Seynhaeve blijven actief

Met de overname van Seynhaeve Plastics verstevigt Igepa Belux zijn positie in de markt van de visuele communicatie. Bovendien wordt Igepa Belux actief in de verkoop van kunststoffen voor de bouw en industriële toepassingen. Dit biedt extra groeimogelijkheden. Na de overname zal Igepa Belux in deze markt een omzet realiseren van 28 miljoen euro.

Igepa Belux zal vanaf 1 juli het magazijn in Hooglede verder gebruiken. Om van de overname een succes te maken en de continuïteit voor de klanten te verzekeren zal de huidige eigenaar en zaakvoerder Francis Seynhaeve een actieve rol spelen binnen de Igepa Belux groep. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de verdere groei van de kunststoffen in de bouw- en industriemarkt. Ook dochter Laurence Seynhaeve blijft actief na de overname.

Stap naar schaalvergroting

“Wij hebben een sterke groei gekend in onze sector en om deze nog verder te kunnen garanderen past deze opportuniteit perfect in onze visie om de stap te zetten naar schaalvergroting. Met mijn ervaring van meer dan 40 jaar in de kunststoffen voor bouw, industrie en communicatie kan ik zeker bijdragen aan de groei voor onze gezamenlijke activiteiten, samen met onze medewerkers”, zegt Francis Seynhaeve.

“Ook onze klanten zullen kunnen genieten van de schaalvergroting die gepland staat. Tevens maakt de expertise in domeinen waar Seynhaeve Plastics specifiek in is van deze overname een geslaagde match. Dit zal dan leiden naar een versteviging van onze positie in de markt”

Igepa Belux is de marktleider in België en Luxemburg als toeleveringsbedrijf voor de wereld van papier, visuele communicatie, verpakking en hygiëneproducten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.