700 bakken, 16.800 flesjes en 1 dildo verrassen Thimen (25) en Frauke (24) na huwelijk: “Dit is wel een erg groot cadeau”

Thimen Rogiers en Frauke Struelens kregen hun ‘cadeau’ maandag voor het eerst te zien. © TP
Redactie KW

Meer dan dertig vrienden zetten de grote middelen in om de woning van Thimen Rogiers en Frauke Struelens te ommuren met 700 bierbakken in het West-Vlaamse Koekelare. In de tuin vonden ze 16.800 flesjes en aan de verlichtingspaal voor hun huis hing een dildo te bengelen. “We moesten eerst opruimen voor we naar binnen konden”, lacht het koppel dat maandag thuiskwam van hun huwelijksweekend.

Een gevel van bierbakken is een indrukwekkend huwelijkscadeau, maar nieuw is het niet meer. In het West-Vlaamse Koekelare waren meer dan dertig vrienden vastberaden hun geschenk naar hun hoger niveau te tillen om Thimen Rogiers (25) en Frauke Struelens (24) te verrassen. “Het is gelukt, we zijn aangenaam verrast”, reageert het koppel wanneer ze maandagnamiddag voor het eerst hun woning onder ogen krijgen sinds het huwelijksfeest van zaterdag. “Dit is wel een erg groot cadeau.”

De cijfers: 700 bierbakken, 16.800 flesjes, goed voor meer dan 3.000 euro aan leeggoed. “Maar we moeten er wel nog wat voor werken”, aldus het koppel. De opruimer van het eerste uur was opa Ronny Rogiers (70). Tegen maandagmiddag had hij 120 bakken gevuld. “De maten hebben dat gedaan om hen te plagen: je moet iets doen voor je geld, zeiden ze. Ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn leven. Thimen is de eerste trouwer onder de kleinkinderen.”

Fundering

“Met deze vriendengroep hebben we al eens geoefend bij iemand anders van de bende”, vertelt Thimen. “Daar is de bierbakgevel helaas wel omgevallen.” Een gewaarschuwd mens telt voor twee. De vrienden lieten afgelopen zaterdag groot materiaal aanrukken richting de woning van Thimen en Frauke: vrachtwagens, aanhangwagens, een kraan en een kubiek stabilisé om een stevige fundering te voorzien voor de bierbakmuren en flesjes tot op het dak.

“We hebben heel wat vrienden uit de bouw en andere stielen met groot materieel”, aldus Thimen. “Ik hoorde dat ze eens een record wilden breken. Of dat gelukt is weet ik niet, maar ze hebben het alleszins groots en veilig aangepakt. Het hele huis werd ommuurd, waardoor we pas na wat opruimwerk in onze woning konden. Die kubiek stabilisé mogen ze laten liggen, want we moeten toch nog een oprit aanleggen. We zijn in het begin van het jaar ingetrokken in deze woning die we zelf verbouwden.”

Geheim

De stunt moest een geheim blijven voor het koppel. “Maar ik had zaterdagavond tijdens de huwelijksreceptie door dat er iets op til was”, zegt Frauke. “Heel wat aanwezigen keken op hun smartphone en stopten die snel weer weg toen ik dichterbij kwam. Bij het verwisselen van mijn schoenen na de receptie keek ik even op mijn telefoon. Dit was het eerste beeld op mijn sociale media. Wat dan door mijn hoofd ging? Typisch voor deze vriendenbende. Thimen is trouwens de eerste die zoiets zou organiseren bij een ander koppel. Deze verrassing veranderde onze planning niet: we bleven na het huwelijksfeest nog genieten van een dagje Brugge en keerden maandag terug na het middageten.”

Dildo

Bij het bekijken van de bierbakkengevel vielen de ogen van het koppel op nog een andere curiositeit voor hun huis. “Er hing een dildo bovenaan de verlichtingspaal. Dat is een herinnering aan het vrijgezellenfeest van Thimen”, stelt Frauke. “Hij moest die vijf dagen lang dragen op zijn helm tijdens hun skitrip in Oostenrijk.”

De vrienden uit het complot hoefden uiteindelijk niks meer op te ruimen: de ouders en grootouders klaarden de klus met de pas gehuwde tortelduifjes. “Tja, het is maandag en dan moeten onze vrienden werken hé. We bedanken iedereen voor het cadeau en het vele werk dat ze erin gestoken hebben. We zien jullie allemaal stif geirn.” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier