‘10 % meer koopkracht’ is enorm succes

Vooraan schepen Ann Gheeraert en op de achtergrond Fallon Geryl en Isabelle Danneels. (foto IV) © Isabelle Vanhassel IV
Paul Bruneel

De kortingsactie ‘10 % meer koopkracht’, waarbij de ene economische sector de andere stimuleert, is een overdonderend succes geworden. Amper één maand na de heropstart van het economisch herstelplan is het voorziene bedrag van 1 miljoen al bijna bereikt. Daarom ook werd beslist dat consumenten geen punten meer kunnen sparen. Gespaarde punten kunnen wel nog worden ingeruild tot 1 april 2022.

De stad Nieuwpoort lanceerde de actie ‘10% meer koopkracht’ om de Nieuwpoortse ondernemers, na een moeilijke coronaperiode te ondersteunen. Wanneer men iets koopt of consumeert in de ene sector, ontvangt men 10 procent van het bestede bedrag om te verbruiken in een andere sector. Deze korting werd gefinancierd door de stad Nieuwpoort, die voor deze actie 1 miljoen euro voorzag.

Schepen voor Lokale Economie Ann Gheeraert (CD&V): “Ik ben blij te kunnen melden dat we geslaagd zijn in onze opzet om het economisch leven een extra stimulans te geven en iedereen aan te moedigen om lokaal te kopen. De kortingscampagne is een echte voltreffer geworden.”

Twee fases

De actie diende in twee fases te verlopen door de noodgedwongen sluiting van de horeca. Er was een eerste fase van 14 september tot eind oktober 2020 en in deze fase werd 400.000 euro besteed. Op 1 oktober 2021 werd de tweede fase aangevat en in amper een maand tijd was de overige 600.000 euro al bijna helemaal opgebruikt. Er werden ook meer dan 25.000 kaarthouders geregistreerd. Navraag bij de handelaars leert ook dat er heel wat meer omzet werd opgetekend. Er namen meer dan 200 handelaars deel aan deze actie. De ondernemers die deelnamen, kijken ook met veel tevredenheid terug op de kortingsactie ‘10% meer koopkracht’.

Shoppingstad

Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V): “Dankzij deze kortingsactie spoorden onze ondernemers de consumenten aan om nieuwe zaken te leren kennen. Het succes van deze actie is uiteraard mede hun verdienste. Door samen te werken, stimuleerden de ondernemers niet enkel elkaar, maar ze verhoogden ook de bekendheid van onze stad Nieuwpoort als interessante shoppingstad. We mogen gerust spreken over een unieke en geslaagde samenwerking tussen de stad Nieuwpoort en het lokale ondernemersveld.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier