Zults Sportschepen ziet idee van masterplan voor sportsites zitten: “Onze gemeente blijft financieel gezond”

"We voorzien 4 miljoen aan nieuwe investeringen", kondigde schepen van Begroting Olivier Peirs (GVZ) aan. © foto MVW
Redactie KW

De laatste zitting had veel weg van een koffiekransje: 95 procent van de punten werden unaniem en in spoedtempo goedgekeurd.

Het was alsof iedereen zat te wachten op de afscheidswoorden van zij die het toneel verlaten en zij die, al of niet met het verhoopte succes, er verder bijzijn. Een lach, een traan, applaus, een natje en een droogje: dat was het hartverwarmende einde. De getrokken messen uit het verleden hadden blijkbaar hun tijd gehad. Na de zitting waren er voor iedereen en de 50 toehoorders natjes en droogjes in overvloed.

De legislatuur begon en eindigde met een politieke aardverschuiving

Ward Baeten (N-VA), voorzitter van de gemeenteraad en niet meer verkozen, had een realistische uitsmijter in petto. “De legislatuur begon en eindigde met een politieke aardverschuiving”, zei hij. “Ik ben blij en trots dat ik dit als Zultenaar mocht meemaken.”

Dorpskernhernieuwing

Er waren uiteraard de punten van de agenda, op een drafje afgehandeld. De opcentiemen (629), de personenbelasting (7 procent), de milieubelasting (30 euro), alles blijft zoals het was. Er komt wel een nieuw belastingsreglement op masten en pylonen, op jaarbasis goed voor 122.500 euro.

Bij het behandelen van het budget van de gemeente was er wel de onthouding van CD&V. “Dat de heraanleg van de N43 al jaren is geschrapt, is een gemiste kans”, reageerde Henk Heyerick (CD&V). Herman De Vos (Open Zulte) had zijn bedenkingen. “Ik heb in de zes jaar waarin CD&V tot de oppositie behoorde nooit een alternatief gehoord, er was nooit een echt begrotingsdebat. Kritiek leveren was het gemakkelijkste.”

Voor Olivier Peirs (GVZ), schepen van Begroting, springt het licht voor volgend jaar nu al op groen. “We voorzien 4 miljoen nieuwe investeringen”, vertelde hij. “Er zijn projecten rond de dorpskernhernieuwing, de duurzame vernieuwing van het patrimonium en ook verkeersveilige ingrepen. Rekening houdend met de te verwachten werken en de lage belastingen, blijft de gemeente financieel gezond.”

Kunstgrasveld

In een toegevoegd punt haalde Henk Heyerick (CD&V) zijn slag thuis. Hij pleitte voor het opmaken van een masterplan voor de sportsites (voetbal en rugby). Op basis van vraag en aanbod een renovatie doen is volgens hem de verkeerde keuze. Zelfs een kunstgrasveld in iedere deelgemeente speelde in zijn gedachten. “Ik sta positief tegenover je voorstel”, antwoordde sportschepen Olivier Peirs. “Er gebeurde al heel wat, zoals in Olsene en Machelen. In de toekomst kunnen wij best alles in een masterplan opnemen.”

Het slotwoord was voor burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte). “Iedereen heeft in de voorbije zes jaar zijn rol gespeeld”, zei hij. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier