Zeven Diksmuidenaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

Tristan Vandevelde

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook zeven kandidaten uit Diksmuide. Ontdek hier wie dat zijn.

Mieke Vanrobaeys (N-VA)

Mieke Vanrobaeys.
Mieke Vanrobaeys. © N-VA

Mieke Vanrobaeys staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Vlaams Parlement op de vijftiende plaats. De 47-jarige Diksmuidenaar is chocolatier.

Koen Coupillie (N-VA)

Koen Coupillie.
Koen Coupillie. © N-VA

Koen Coupillie staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als eerste opvolger. De 41-jarige Diksmuidenaar werkt als leerkracht.

Marc Deprez (Open VLD)

Marc Deprez
Marc Deprez © YORBEN AUDENAERT Open VLD

Marc Deprez staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor het Vlaams Parlement op de zeventiende plaats. De 63-jarige Diksmuidenaar is schepen van stad Diksmuide en landbouwer.

Fabienne Laridon (Groen)

Fabienne Laridon.
Fabienne Laridon. © Opbouwwerker Groen Groen

Fabienne Laridon staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement op de negende plaats. De 58-jarige Diksmuidenaar werkt als verpleegkundige.

Els Leenknecht (Open VLD)

Els Leenknecht.
Els Leenknecht. © LUX visual storytellers Open VLD

Els Leenknecht staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als zevende opvolgster. De 60-jarige Diksmuidenaar is advocate.

Herlinde Rollez (CD&V)

Herlinde Rollez
Herlinde Rollez © CD&V

Herlinde Rollez staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor het Vlaams Parlement op de vijfde plaats. De 26-jarige Diksmuidenaar is parlementair medewerker.

Kurt Vanlerberghe (Vooruit)

Kurt Vanlerberghe.
Kurt Vanlerberghe. © Vooruit

Kurt Vanlerberghe staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als negende opvolger. De 55-jarige Diksmuidenaar is advocaat.