Wingense oppositie vraagt een meer algemeen snelheidsbeleid in de gemeente

Burgemeester Hendrik Verkest. © GF
Randy De Clercq

Oppositieraadslid Marc Vanoverschelde (Burgerbelangen) ging helemaal over de rooie omdat hij vindt dat er geen consequent snelheidsbeleid is.

Aanleiding voor het dispuut op de jongste gemeenteraad was de invoering van 50 kilometer per uur in de Predikherenstraat. “Er werd een groot aantal klachten van inwoners van de Predikherenstraat ontvangen”, stelde burgemeester Hendrik Verkest (CD&V). “Daarom hebben we besloten om op deze kaarsrechte weg een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur in te voeren, daar waar nu 70 per uur toegestaan is.”

Marc Vanoverschelde (Burgerbelangen) kon zich wel in de maatregel vinden, maar… “Jullie hebben het over talrijke reacties van bewoners, maar die zijn niet in de dossiers te vinden? Over welke klachten gaat dit?”, vroeg Vanoverschelde zich af. “En waarom wel 50 per uur in de Predikherenstraat en niet in de Hoogweg? Nochtans beiden wegen van hetzelfde kaliber, maar de ene wordt dus 50 en de andere blijft 70 kilometer per uur. Het wordt tijd dat de stad een algemeen, consequent snelheidsbeleid uitwerkt”, verhief Vanoverschelde zijn stem.

Zijn collega Peter Casteleyn (Burgerbelangen) merkte nog op dat de borden met 50 kilometer per uur al aangebracht zijn in de Predikherenstraat. “Waarom moeten we dat hier dan stemmen als de borden er toch al staan?” Geen idee hoe dit komt, klonk het bij de meerderheid. “Soms gaat het traag en bij deze ging het dus heel snel”, verantwoordde de burgemeester zich.

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier