“We gaan achteruit in West-Vlaanderen. Natuurlijk is dat pijnlijk”: Hilde Crevits (CD&V) reageert ontgoocheld

Hilde Crevits naast Vincent Van Peteghem en Sammy Mahdi. © BELGA
Johan Sabbe

Hilde Crevits (CD&V) reageert ontgoocheld op het verkiezingsresultaat van CD&V, dat zeker in West-Vlaanderen achteruit gaat. “We moeten alles nu even laten bezinken.”

Hilde Crevits: “We gaan met CD&V achteruit in West-Vlaanderen en uiteraard is dat een ontgoocheling. Ik had het als lijsttrekker voor het Vlaams Parlement liever anders gezien. De klap die we vijf jaar geleden in tegenstelling tot de andere provincies niet hebben gekregen, incasseren we nu wel.”

Met 617 van de 694 stembureaus geteld, verliest CD&V in West-Vlaanderen 5,7 procent voor het Vlaams Parlement. Voor de Kamer is het verlies, met 684 van de 737 stembureaus geteld, iets minder groot met – 2,9 procent. “De cijfers zijn hoe dan ook nog niet definitief en worden hier en daar wat beter voor onze partij. Ik hoop dat we in West-Vlaanderen toch nog boven de 18% voor het Vlaams Parlement kunnen klimmen. Sowieso ziet het ernaar uit dat we minstens een zetel verliezen en dat is natuurlijk pijnlijk.”

“We moeten alles nu even laten bezinken en de situatie grondig evalueren. Plus: de vernieuwing in onze partij doorzetten, want dat is noodzakelijk. Het doet me plezier dat mijn thuisstad Torhout oranje blijft kleuren, al gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat we ook daar achteruitgaan ten voordele van het Vlaams Belang.”

Lees meer over: