Vier Avelgemnaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

Tristan Vandevelde

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook vijf kandidaten uit Avelgem. Ontdek hier wie dat zijn.

Tom Beunens (Vooruit)

Tom Beunens.
Tom Beunens. © Vooruit

Tom Beunens staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor de Kamer van Volkvertegenwoordigers op de negende plaats. De 47-jarige Avelgemnaar is schepen van ruimtelijke ordening, openbare werken & patrimonium en ICT in Avelgem.

Sandra Platteau (Vooruit)

Sandra Platteau.
Sandra Platteau. © Vooruit

Sandra Platteau staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement op de negende plaats. De 37-jarige Avelgemnaar is schepen van gezondheid en gelijke kansen, welzijn en zorg in Avelgem.

Caroline Valck (Open VLD)

Caroline Valck.
Caroline Valck. © LUX visual storytellers Open VLD

Caroline Valck staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor het Vlaams Parlement op de negentiende plaats. De 53-jarige Avelgemnaar werkt als FOD Financiën en is schepen van financiën, burgerzaken, lokale economie en onderwijs in Avelgem.

Simon Vandendriessche (Open VLD)

Simon Vandendriessche.
Simon Vandendriessche. © Open VLD

Simon Vandendriessche staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als zesde opvolger. de 25-jarige Avelgemnaar werkt als parlementair medewerker voor Jasper Pillen en Kathleen Verhelst.