Uitleendienst van Anzegem verhuist als eerste naar Escolys

De Anzegemse uitleendienst moet over drie maanden weg van zijn locatie. De gemeente verkocht een hele tijd geleden de gebouwen in Ingooigem, maar huurde ze terug. De dienst zal nu als eerste een plek krijgen in de nieuwe aanwinst van de gemeente. Dat werd op 8 april bekendgemaakt tijdens een persmoment in Escolys.

Vandaag werd voor het eerst gedronken op de aankoop van het gebouwencomplex Escolys. Op de foto Jeremie Vaneeckhout, Jean-Paul Depraetere, burgemeester Gino Devogelaere en Johan Delrue. © XC

“Eigenlijk hadden we liever gehad dat Escolys nog lang zou mogen doordoen met hun activiteiten. Helaas kwam daar enkele maanden geleden een eind aan. We snelden naar mijnheer Depraetere met de vraag of we de gebouwen konden kopen om hierin gemeentediensten onder te brengen. Dat idee charmeerde hem wel“, speecht burgemeester Gino Devogelaere (SAMEN één).

De ouders van Jean-Paul Depraetere, de bedrijfsleider van Escolys, kochten de grond in 1959 en zijn toen gestart met een klein budget. De Heirbaan kon toen nog een textielstraat genoemd worden. “We hoopten de laatste te zijn. Maar dat is niet gelukt. Het heeft me inderdaad gecharmeerd dat de gebouwen een mooie bestemming krijgen ten dienste van de gemeenschap. Ik heb gestreefd naar een duurzaam gebouw met een tuin en voldoende afstand van de weg”, vertelt Jean-Paul Depraetere, voormalig bedrijfsleider van Escolys.

In het gebouw zouden tal van diensten terecht kunnen, zoals een expo, administratie, technische dienst, sociaal huis… De eerste dienst die over drie maanden alvast zijn intrek mag nemen, is de uitleendienst. De dienst bevindt zich momenteel in de Ingooigemstraat. Maar het gebouw werd een tijd geleden door de gemeente verkocht. Voor de dienst was evenwel nog geen andere locatie gevonden, daardoor moest de gemeente het gebouw terughuren.

“Het project zal over vele jaren verspreid worden, over 15 jaar heen. We zullen op korte termijn plannen, maar zaken zoals de sporthallen zijn niet aan de orde. Ook de financiën spelen mee, we hebben nog andere projecten lopen de komende jaren“, vertelt Jeremie Vaneeckhout, schepen van Milieu, (INZET).

Op het dak zouden zonnepanelen komen, op de parking zijn er laadpalen voor elektrische wagens. Op het terrein is volgens schepen van financiën, Johan Delrue (SAMEN één) nog plaats voor een bos of speeltuin. “In de winter kunnen ze misschien een schaatspiste aanleggen”, vult Jean-Paul Depraetere grappend aan.

Tijdens het fotomoment met het college bleek de oppositie de grote afwezige, een politiek signaal richting de meerderheid.

(XC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.