Rene Wyffels richt burgerpartij DeOostendenaar op

Rene Wyffels wil met een derde Oostendse burgerlijst naar de kiezer trekken. (Foto JRO)
Redactie KW

Anderhalve maand voor de verkiezingen van 14 oktober komt nog een derde burgerlijst op de proppen. Lijsttrekker René Wyffels wil naar eigen zeggen een evenwichtig, rechtvaardig en eerlijk beleid.

Met DeOostendenaar telt Oostende nu drie burgerlijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Rene Wyffels kwam aan met zijn mobilhome in Oostende en besloot hier een nieuw leven op te bouwen. “Ik kende niemand in Oostende, maar toch werd ik met open armen ontvangen door de Oostendenaars “, opent Rene.

Sociaal beleid

“Met DeOostendenaar krijg ik misschien de kans om iets terug te doen voor hun gastvrijheid. Ik volg de gemeenteraad al jaren op de voet. We kunnen niet ontkennen dat de gemeenteraad een podium van verwijten en beschuldigingen is geworden. Politiek doe je voor de mensen en dat wordt maar al te vaak vergeten. Ik wordt regelmatig door Oostendenaars in mijn wijk benaderd. Als ik naar hun verhaal luister kan ik niet ontkennen dat het sociaal beleid van de voorbije legislatuur niet evenwichtig is. Het is voor mij een grote stap om in de politiek te stappen maar toch wil ik de strijd aangaan voor een evenwichtig, eerlijk en rechtvaardig beleid.”

Veiligheid is een van de speerpunten van DeOostendenaar. “Meer dan een vierde van de inwoners van onze stad durft ‘s avonds niet meer op straat komen. Voor mij is dat onaanvaardbaar”, zegt Rene. “Tegen het einde van de komende legislatuur moet Oostende opnieuw veiliger worden. Ook de agenten op straat moeten terug vriendelijker, begrijpend en respectvoller worden. Er zijn ondertussen al heel wat moderne middelen geïnstalleerd in onze stad.”

Fraudecel

“Er zijn enerzijds de slimme camera’s, het ANPR-schild en aangepaste software om problemen onder de aandacht te brengen in de controlekamer. Ook bodycams zijn een moderaat middel om agressie tegenover agenten tegen te gaan maar de agent mag dan niet de mogelijkheid hebben om het toestel uit te schakelen. Zo kan de camera ook een meerwaarde zijn voor de burgers. Wat het strand en de dijk betreft, daar horen geen camera’s.”

Ook het beleid van het Sociaal Huis en het parkeren staan bij DeOostendenaar op het programma. “Er moeten meer maatregelen genomen worden om jongeren te sensibiliseren om werk te zoeken. Daarnaast moet er een fraudecel worden opgericht en moet er een onafhankelijke ombudsman/vrouw komen. Wat het parkeren betreft ijveren ook wij naar meer ondergrondse parkeermogelijkheid.”

Verder wil Rene Wyffels met zijn lijst de schuldenlast van de stad verminderen, een SMS-systeem om de inwoners en de toeristen beter te informeren en meer burgerinspraak bij beslissingen. Ook het drugsbeleid moet beter, vindt hij. (JRO)