Oudenburgse gemeenteraad vraagt minuut stilte voor slachtoffers van terreur

Redactie KW

Gemeenteraadsvoorzitter Gino Dumon (SP.A) vroeg donderdagavond een minuut stilte.

“We willen deze gemeenteraad starten met een moment van stilte voor de slachtoffers van de aanslagen, niet alleen in Brussel, maar wereldwijd. Terroristen proberen ons te raken in onze meest democratische waarden en dat mogen we niet laten gebeuren. Ook willen we aandacht vragen voor de hulpverleners. Dit is ook een oproep om niet toe te geven aan angst en om meer dan ooit te investeren in een warme, sterke samenleving“, sprak Gino Dumon (SP.A).

Dit is ook een oproep om niet toe te geven aan angst en om meer dan ooit te investeren in een warme, sterke samenleving

Na het stille moment vroeg Anthony Dumarey (Open VLD) het woord. “Onze fractie heeft besloten om vanavond geen polemiek te voeren. Naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen willen we dan ook vragen om de twee toegevoegde punten en de geplande vragen van respectievelijk Romina Vanhooren en Stefaan Reynaert te verdagen naar een andere zitting van deze gemeenteraad.”

Freddy Declerck (N-VA) sloot zich hierbij aan: “We moeten nu niet discussiëren over pietluttigheden. Er zijn andere zaken die vandaag heel zwaar wegen.”

Goedkeuring verslag van twee raadszittingen

Daarop werd de korte agenda afgewerkt met onder meer de goedkeuring van het verslag van de twee vorige raadszittingen. Oppositieraadsleden Anthony Dumarey en Freddy Declerck prezen de correcte houding van de gemeenteraadsvoorzitter in verband met het samenroepen van de gemeenteraad op 25 februari. De meerderheid stuurde toen haar kat omdat er volgens haar geen agendapunten waren die een zitting verantwoordden.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier