Sarah T’Joens (Vlaams Belang) op weg naar het Vlaams Parlement: “Steentje bijdragen aan mooier Vlaanderen”

We zien Sarah T’Joens (links) met partijvoorzitter Rudy Denys en secretaris Sabine Bille. © gf
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Toen het Vlaams Belang bekendmaakte dat een nobele onbekende als Sarah T’Joens uit Geluwe de tweede plaats op de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement kreeg, was dat toch wel een verrassing. Nu is de 32-jarige accountmanager voor het eerst op weg naar een zitje in het Vlaams Parlement.

“Als ik verkozen ben, dan wil ik bijdragen aan een beter, logischer en efficiënter beleid op Vlaams niveau”, blikte Sarah T’Joens deze week al vooruit naar de verkiezingen. Sarah is afkomstig uit Bissegem en woont met haar partner en kindje in de Moerput in Geluwe. Ze heeft een bachelordiploma toerisme en recreatiemanagement en werkt als vertegenwoordiger in de bouwsector. Sarah heeft een goede reden waarom ze in de politiek is gestapt. “De huidige systeempolitiek heeft het al jaren voor het zeggen, maar de gewone Vlaming blijft achteruit gaan”, vertelt ze.

Ideologie

“De winkelkarren worden duurder, de kwaliteit van het onderwijs gaat achteruit, wachtlijsten worden langer… Ik heb de kans gegrepen om mij politiek te engageren, omdat ik zelf mijn steentje wil bijdragen aan een mooier Vlaanderen. Vlaams Belang sluit het beste aan bij mijn ideologie. Het is de enige partij die nog nooit de kans heeft gekregen desondanks het toenemend aantal stemmers.”

Het ziet er dus naar uit dat Wervik na senator Albert Deconinck zaliger, Vlaams volksvertegenwoordiger Johnny Goos zaliger, federaal volksvertegenwoordiger Youro Casier en twee keer federaal volksvertegenwoordiger Bercy Slegers weer een parlementair heeft.

Samen met voorzitter Rudy Denys lag Sarah aan de basis van de doorstart van het Vlaams Belang in de Tabaksstad. Beiden woonden vaak samen de gemeenteraad bij. De afgelopen maanden niet meer, wegens de campagne wellicht. Op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wervik wordt ze lijsttrekker. In deze legislatuur heeft het Vlaams Belang geen enkele zetel in de gemeenteraad. “Ik wil van Wervik, Geluwe en Kruiseke vooral een propere, veiligere en aangename stad maken om te wonen”, zegt Sarah.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier