Open VLD stelt kandidaten uit Midwest voor: “Landbouw ook in deze streek enorm belangrijk”

In de kapperszaak van Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd stelden lijsttrekkers Vincent Van Quickenborne en Jasper Pillen de liberale kandidaten uit Midden-West-Vlaanderen voor. © Stefaan Beel
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

In de kapperszaak van Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd stelden lijsttrekkers Vincent Van Quickenborne en Jasper Pillen de liberale kandidaten uit Midden-West-Vlaanderen voor.

Na Brugge, Ieper, Kortrijk en Oostende streken de West-Vlaamse Open VLD-lijsttrekkers Vincent Van Quickenborne (federaal) en Jasper Pillen (Vlaams) vrijdagmiddag neer in regio Roeselare. Plaats van afspraak was Ziezo, de kapperszaak van Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd. Hij neemt de eerste opvolgersplaats voor de Kamer in en wil zijn politieke comeback op het hoogste niveau maken.

“Samen gaan we het liberale schip naar rustiger vaarwateren brengen”, vertelt Vanderjeugd tussen het knippen door. “Onze partij heeft in moeilijke tijden verantwoordelijkheid getoond, we steken ons niet weg. We blijven ons inzetten voor de boeren en de zelfstandigen, iets waar ik graag hard aan wil meewerken.”

“De regio Roeselare-Tielt is het kloppende hart van de West-Vlaamse economie”, gaat Van Quickenborne verder. “We hebben hier zeer sterke en gemotiveerde kandidaten.” Op plaats 7 staat Matthias Leenknecht (26) uit Izegem. Plaats 10 is voor de Roeselaarse gemeenteraadsvoorzitter Liselot De Decker (46). “Onze tweede lijstduwer, op plaats 15, is Piet Vandermersch (58). Piet is gemeenteraadslid in Ledegem en provincieraadslid met een hart voor de landbouw.”

Debutanten

Naast Vanderjeugd (36) nog enkele opvolgers uit de regio. Burgemeester van Ardooie Véronique Buyck (39) krijgt de tweede opvolgersplaats. Op plaats 5 prijkt Hind Absa. De 25-jarige Meulebeekse maakt haar politieke debuut. “Ik ontmoette Vincent op een iftar in de moskee van Desselgem. Het wordt een spannend avontuur, maar ik zie het volledig zitten.”

“Als liberaal draag ik vrijheid en zelfstandigheid diep in mij. Ik wil ook veel vrouwen bereiken en als vervolg van mijn studies ‘Pedagogie van het jonge kind’ ook invloed hebben op kinderen en jongeren”, reageert ze.

Schepenen

Op de Vlaamse lijst vinden we op plaats 3 schepen van Roeselare Piet Delrue (52). “Ook schepenen Gwendolyn Vandermeersch (57) uit Staden en Kathleen Verhelle (53) uit Ardooie stellen zich kandidaat, respectievelijk op plaats 7 en 12. Plaats 11 is voor Joris Tack (53), gemeenteraadslid uit Tielt”, vertelt lijsttrekker Jasper Pillen.

Op de Vlaamse opvolgerslijst neemt Nigel Casier (30) – voorzitter van Open VLD Izegem en reservist bij het Belgische leger – de vierde plek in. De elfde plaats is voor Oiheba Bensaâd (42) uit Roeselare, ook zij maakt haar debuut.

Meer netto

“We trekken allemaal aan één zeel richting 9 juni: meer groei, meer jobs, meer netto, onze inzet is duidelijk”, besluiten Pillen en Van Quickenborne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier