Jasper Pillen (Open VLD) geen kandidaat-voorzitter, wel kandidaat-burgemeester in 2030: “Sta volledig klaar om hem of haar te steunen”

Jasper Pillen legt eed af in het Vlaams Parlement. © JAMES ARTHUR GEKIERE BELGA
Redactie KW

Tegen maandag 8 juli moeten alle kandidaturen voor het voorzitterschap bij Open VLD binnen zijn. Wie daar alvast niet tussen zal staan is Jasper Pillen, afgelopen verkiezingen lijsttrekker voor de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Parlement. Hij wil zich volledig focussen op het Vlaams Parlement en op het burgemeesterschap van zijn geboortestad Brugge in 2030.

Via een aankondiging op zijn website jasperpillen.be laat het Open VLD-kopstuk weten geen kandidaat-voorzitter te zijn. “Kandidaat-voorzitter ben ik niet. Na veel gesprekken kwam ik een paar weken geleden tot dat besluit”, schrijft hij. Volgens Pillen zou een voorzittersverkiezing hem voor de keuze zetten: voorzitter of Vlaams Parlement, want op 9 juni werd hij verkozen in het Vlaams Parlement. “Ik ben bijzonder gemotiveerd om terug een parlementair mandaat op te nemen. Ik beloof daarbij hetzelfde als de vorige keer: enerzijds diep duiken in de dossiers om zaken te verwezenlijken en anderzijds aanwezig zijn in de hele provincie en het hele land om burgers, bedrijven en organisaties te leren kennen en zaken voor hun in beweging te krijgen.”

Kandidaat-burgemeester

De focus gaat nu dus uit naar het Vlaams Parlement, maar ook blikt hij al ver vooruit. “In 2030 wil ik kandidaat-burgmeester zijn in mijn geboortestad. Ik ga met deze opdrachten de handen dus elke dag meer dan vol hebben.”

Wel zal hij Open VLD en de nieuwe voorzitter blijven ondersteunen: “De liberale partij heeft nu een voorzitter nodig die zich 100 procent kan inzetten. Nieuwe structuren, een andere communicatie, een nieuwe naam en tal van uitdagingen op organisatorisch en personeelsvlak zijn prioriteiten. Op politiek vlak is de opdracht duidelijk: consequent en oprecht liberaal zijn. Minder fiscale en administratieve lasten voor wie werkt en onderneemt. Meer vrijheid en meer veiligheid. De combinatie van deze twee opdrachten voor de nieuwe voorzitter, op politiek en op organisatorisch vlak, is bijzonder zwaar. Ik, en tal van anderen, staan klaar om hem of haar te steunen.”

Afsluiten doet hij met een oproep voor constructieve verkiezingen voor voorzitten en partijbestuur. Momenteel stelden zich al vijf kandiaten voor: Bert Schelfhout, Eva De Bleeker, Tineke Van Hooland, Maurits Vande Reyde en Vincent Verbeecke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier