Bart Tommelein steunt Europese lijst voor Open Vld

Bart Tommelein duwt de Europese lijst vanop de 12de plaats. © Belga
Redactie KW

Afgelopen dagen werd de Europese kandidatenlijst van Open Vld goedgekeurd. Lijsttrekker Hilde Vautmans trekt met een ploeg vol liberale sterkhouders en jong talent naar de kiezer. Oostends Burgemeester en huidig Vlaams Parlementslid duwt de lijst vanop de 12de plaats, samen met Maggie De Block. “Het is volop tijd voor vernieuwing én verjonging. Na een parlementaire carrière van 20 jaar, maak ik de keuze om volledig te focussen op Oostende. Uiteraard blijf ik liberaal en steun ik onze lijsten. Ik kies bewust om de Europese lijst vol gemotiveerde liberalen mee een duwtje in de rug te geven. Komende maanden wil ik mij zo ook volop kunnen focussen op Oostende”, aldus een gedreven Bart Tommelein.

Een mix van ervaring en vernieuwing, dat is de rode draad bij de liberalen in hun Europese lijst. Bart Tommelein: “Politiek bij de burger brengen, dat is steeds mijn doel geweest. Vandaar mijn keuze om onze Europese lijst te steunen. Want het Europese beleid is meer dan ooit voor iedere burger van belang. Dat heb ik de afgelopen jaren opgemerkt, als burgemeester maar ook als als vice-president van de Council of European Municipalities and Regions en als voorzitter van de Bestuurlijke Commissie Gemeenten in Europa en de wereld van de VVVSG. Beleid laten groeien samen met de burgers, van onderuit, is iets wat ik altijd belangrijk heb gevonden. Als staatssecretaris, als Vlaams minister en zeker ook als burgemeester van Oostende. Ook Europa moet daarin de nodige stappen zetten en haar burgers meer betrekken in de besluitvorming.”

Einde nationale politieke carrière

Met de keuze om de Europese lijst mee te gaan duwen, komt ook een einde aan de nationale politieke carrière van Bart Tommelein. Hij sluit die met veel trots af en kijkt tevreden terug op zijn jaren in het parlement, als Staatssecretaris en als Vlaams Viceminister-president. Daarna ligt de focus op Oostende. “Het is geen geheim dat ik mij verder wil inzetten voor onze mooie stad Oostende. Daar wil ik met de ganse ploeg van Trots op Oostende volop aan werken. Afgelopen jaren hebben we bakens verzet voor onze stad en dat willen we de komende jaren blijven doen. We begrijpen dat de veranderingen heel wat teweeg hebben gebracht in onze stad, maar geloven dat ze zorgen voor een grotere leefbaarheid, meer veiligheid, een beter aanpak van armoede, meer tewerkstelling. Voor die vele uitdagingen wil ik mij lokaal blijven inzetten”, aldus Bart Tommelein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier