Ardooie is in trek voor de verkiezingen van juni: ontdek hier de namen

Bij Groen krijgt Veerle Dejaeghere de strijdplaats. © VDB
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Voor de Vlaamse, de federale en de Europese verkiezingen van juni visten bijna alle partijen in de Ardooise vijver. Een nooit gezien aantal Ardooienaren biedt zich aan voor deze verkiezingen.

Het Vlaams Belang krijgt twee plaatsen en debuteert daarmee voor de nationale verkiezingen met Ardooise inbreng. Vincent Vanhecke, secretaris van de Ardooise afdeling legt uit: ‘We kregen aanvankelijk drie plaatsen, maar Kurt Farrazijn trekt zich om beroepsredenen terug voor de federale verkiezingen. Ikzelf sta op de tiende plaats voor de Vlaamse verkiezingen. Hilde Vansteenkiste staat op tien voor de Europese verkiezingen.” Vincent bevestigt ons eveneens dat er gewerkt wordt aan een Vlaams Belanglijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Vansteenkiste als enige voor Europese verkiezingen

CD&V zet Elien Rosseel op de achtste opvolgersplaats voor de federale verkiezingen. Zij is gemeenteraadslid voor Stroom. Voor Groen is Veerle Dejaeghere te vinden op de tweede plaats voor de Vlaamse Raad. Veronique Buyck (federaal) en Kathleen Verhelle (Vlaams) zijn de liberale kandidaten voor open VLD.

Voorzitter Anja Dejonckheere bevestigt dat er geen lokale kandidaten voor Vooruit zullen aantreden voor de verkiezingen van juni. Voor de gemeenteraadsverkiezingen komen de socialisten op met Samenplus en is Kimara Goethals de lijsttrekker.

Hilde Vansteenkiste is de enige Ardooise voor de Europese verkiezingen.