Meer toekomst voor Pittemse honden en voetballers

Redactie KW

Tijdens de voorbije gemeenteraad op maandagavond 17 december werden de plannen voor een toekomstige loopweide voor honden concreet. Ook de huurprijs van KSV Pittem voor de cafetaria van de sporthal werd verlaagd.

Reeds geruime tijd is de financiële situatie van KSV Pittem ver van rooskleurig. Een van de grote kostenplaatsen in het budget van de vereniging was de huurprijs van 988 euro per maand voor de huur van de cafetaria van de sporthal. Tijdens diverse besprekingen tussen de vereniging en het college van burgemeester en schepenen werd de vraag gesteld om deze huurprijs te verlagen.

Tijdens de voorbije gemeenteraad werd nu beslist op deze vraag in te gaan. De huurprijs zal nu verlaagd worden naar 500 euro per maand, niet indexeerbaar. Deze maatregel moet er voor zorgen dat de vereniging nu wat meer financiële armslag krijgt, waardoor ze de toekomst weer wat hoopvoller kan tegemoet zien.

Vanuit oppositiekartel Groep 2012 deed raadslid Koen Berton het voorstel om in Pittem een hondenloopweide in te richten. Deze moet aan de baasjes de mogelijkheid bieden om hun dieren eens de vrije loop te geven. Uit onderzoek is immers gebleken dat, wanneer honden hun energie kwijt kunnen, ze minder afwijkend gedrag gaan vertonen en beter zullen luisteren. Koen Berton zag mogelijkheden in de ongebruikte gronden langs de Plaatsmolen. Burgemeester Ivan Delaere gaf aan dat dit voorstel in de toekomst zeker zal verder uitgewerkt worden. Het is alleen een kwestie van een goede locatie te vinden die aan alle vereisten voldoet.

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.