Zo stemden Wingene en Ruiselede: CD&V overwint, Lieven Huys blijft stemmenkampioen

Het gemeentehuis van Wingene. © GF
Redactie KW

Ook de inwoners van Wingene en Ruiselede trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Wingene en Ruiselede.

CD&V-WZR RKD is de grootste partij is de nieuwe fusiegemeente Wingene. In de stembureaus in Ruiselede kreeg de partij wel klappen, daar scoorde het oppositiekartel N-VA Respect Burgerbelangen een pak beter dan in Zwevezele en Wingene zelf. CD&V-WZR RKD haalt 19 zetels binnen. Wie burgemeester wordt, was even onzeker. Lang was het een nek-aan-nek race tussen huidig burgemeester Lieven Huys en schepen Brecht Warnez. Uiteindelijk moest Warnez met 3.053 voorkeurstemmen toch de duimen leggen voor Huys, die 3.196 stemmen binnenhaalden.

“We beschikten over 27 zeer goede kandidaten en dat is ook aan het grote aantal voorkeurstemmen te merken”, stelde Huys. De oppositie legt zich neer bij het resultaat. “De lage opkomst van de kiezers heeft ons wel parten gespeeld”, vertelt oppositie-lijsttrekker Pieter-Jan Verhoye.

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad