Zo stemde Menen: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Het stadhuis van Menen. © GF
Redactie KW

Ook de inwoners van Menen trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Menen.

In Menen zijn alle stemmen intussen geteld. Voor 8930 is de winnaar met 32 procent. Vlaams Belang stond aanvankelijk tweede, maar die plaats is nu voor N-VA met 22,1 procent. Zij worden op de voet gevolgd door CD&V met 20,8 procent. Vlaams Belang haalt 16,9 procent, gevolgd door Groen (6,8 procent) en Stadslijst 8930 (1,4 procent).

Huidig burgemeester Eddy Lust scoort opnieuw met 1.679 voorkeursstemmen, al doet de lijsttrekker van N-VA, Griet Vanryckeghem, het beduidend beter met 1.730 voorkeursstemmen.

Lage opkomst

Burgemeester Lust is alvast tevreden met de uitslag. “Ik ben verheugd het vertrouwen van de kiezer te hebben verkregen. Mijn gelukwensen aan CD&V en N-VA die uitermate goed hebben gescoord. Vlaams Belang deed het ook erg goed, wat toch ook zorgwekkend is. Met wie we straks gaan praten? Daar is er nog geen beslissing over.”

Opvallend: Menen blinkt niet bepaald uit in opkomst. Slechts 56 procent kwam een stem uitbrengen.

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad