Zo stemde Langemark-Poelkapelle: Lieven Vanbelleghem herovert burgemeesterssjerp

Lieven Vanbelleghem herovert allicht de sjerp. © TOGH
Redactie KW

Ook de inwoners van Langemark-Poelkapelle trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Langemark-Poelkapelle.

Met alle stemmen geteld heeft de lijst Respect van Lieven Vanbelleghem elf zetels en Team Nieuw Bestuur, de gemeentelijst van burgemeester Dominique Cool, acht.

Geen evidentie

In 2021 verloor Vanbelleghem zijn sjerp aan Cool na een motie van wantrouwen. “We zijn supercontent. Of we verwacht hadden dat het verschil zo groot ging zijn? Nee, we wisten dat we het niet slecht gingen doen, maar we moesten sowieso tien procent vooruit.”

“Het is bijna het onmogelijke dat we klaarspelen. Winnen tegen drie partijen die samen opkomen, is geen evidentie. Je mag nog zo veel positieve reacties krijgen in de aanloop van de verkiezingen, er moet nog altijd gestemd worden.”

Volgens Vanbelleghem heeft Respect de overwinning te danken aan de positieve campagne die de lijst gevoerd heeft. “We zijn ervan overtuigd dat positief zijn en vooruit kijken de beste manier is. Zij zijn altijd teruggekeerd naar het verleden, en wij hebben altijd proberen positief vooruit te kijken.”

“Met de lijstvoorstelling hebben we dat ook gedaan. Ik ben er zeker van dat de mensen dat veel liever hebben dan altijd maar dat negatieve gedoe op Facebook”, aldus Lieven Vanbelleghem.

Reactie Dominique Cool

In een reactie op Facebook geeft Dominique Cool zijn nederlaag toe. “Ontgoocheling is groot en teleurstelling oneindig in onze groep”, schrijft hij. (TOGH/PST)

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad