Willy Demeulemeester en dochter Ine op lijst Samenéén: “Samen met mijn dochter naar de kiezer, fantastisch!”

Vader Willy met zijn trotse dochter Ine Demeulemeester: “Hij is een groot voorbeeld voor mij.” © GV
Gerda Verbeke

Ine en Willy Demeulemeester uit de 11-Novemberlaan in Vichte zullen op 13 oktober samen op de lijst staan van Samenéén. “Met mijn 74 jaar en drie legislaturen, waarvan een jaar als schepen, heb ik al een mooie politieke carrière achter de rug maar het smaakt naar meer. Een nieuwe verkiezing meemaken, nu samen met mijn dochter, lijkt me fantastisch!” stelt gemeenteraadslid Willy Demeulemeester (74) trots.

Het zit Ine Demeulemeester in het bloed. Ze heeft het ontstaan van de partij Samenéén meegemaakt waar haar vader van de eerste minuut deel van uitmaakte. “Ik heb het engagement van mijn vader van dichtbij meegemaakt”, aldus Ine Demeulemeester (37) woonachtig in de Kortesteeg in Anzegem.

“Hij is een groot voorbeeld voor mij, net als wijlen Claude Van Marcke. Ik sta achter al de beslissingen van de partij en kan me vinden in de waarden waar ze voor staan. Een andere partij zou nooit een optie zijn voor mij. Ik wil mij ook inzetten voor de Anzegemse bevolking. Een luisterend oor zijn en de mensen een goed gevoel geven. Thema’s die me nauw aan het hart liggen zijn veiligheid in het verkeer, zeker in de schoolomgeving en het welzijn van jonge gezinnen.”

Willy vult aan dat hij zich voor honderd procent zal blijven inzetten voor de Anzegemnaren en zich verder zal focussen op sportbeleid, fietsveiligheid en afvalbeleid.

Eeuwige glimlach

Ine werkt in het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes Ziekenhuis in Waregem op de dienst opname-onthaal. “Ik heb een heel sociaal beroep, ben constant bezig met mensen en biedt hen hulp waar nodig in het ziekenhuis. Ik ben daar een gevestigde waarde aan het onthaal. In Anzegem ken ik ook heel wat mensen dankzij het uitgebreide netwerk van mijn ouders”, zegt Ine die zichzelf omschrijft als sociaal, goedlachs en menslievend.

Voorlopig is zij niet actief in het verenigingsleven omdat al haar tijd naar haar kinderen en haar gezin gaat. Samen met haar man Dieter D’hooge heeft Ine twee zonen, Armand (11) en Richard (4). “Alleszins ben ik nu klaar om me ook aan Anzegem te wijden!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier