Vlaams Belang Wervik wil bewustzijn rond “falend sociaal woonbeleid” vergroten

Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Het Vlaams Belang deelde vandaag soep uit op de vrijdagmarkt in het kader van de nationale solidariteitscampagne ‘een hart voor onze mensen’. Voorbijgangers konden een vrijblijvende donatie doen voor het goede doel. “We vragen tegelijkertijd ook aandacht voor het falende Vlaams woonbeleid”, klinkt het bij de partij. “Er staan nu al 176.000 gezinnen op een wachtlijst voor een sociale woning met een wachtlijst die oploopt tot gemiddeld vier jaar! Dat moet anders.”

Met een kop soep vroeg het Vlaams Belang op de wekelijkse vrijdagmarkt in Wervik aandacht voor het goede doel. Wie dat wil kon ook vrijblijvend een donatie geven voor de vzw Help ons Helpen vzw uit Lendelede gaat. De partij stelde ook het Vlaamse woonbeleid aan de kaak.

“Steeds meer mensen bij ons hebben het moeilijk”, zegt afdelingsvoorzitter Rudy Denys in regen en wind. “We willen hen graag een hart onder de riem steken met deze actie en bovendien het bewustzijn rond armoede vergroten.”

Nood aan betaalbare huurwoningen

“De Vlaamse regering-maakte een eigendom kopen voor de gewone Vlaming zo goed als onmogelijk. Het afschaffen van de woonbonus, de invoering van de renovatieplicht en de stijgende prijzen op de vastgoedmarkt, doen de nood aan betaalbare huurwoningen fors toenemen.”

“Maar ook binnen het sociale woonbeleid zijn er grote problemen. Meer dan 176.000 gezinnen staan op een wachtlijst voor een sociale woning. De wachtlijst loopt op tot gemiddeld vier jaar. Dat is ronduit onaanvaardbaar. Ook hier in Wervik zijn er wachtlijsten en staan gezinnen in de kou.”

Crisisplan nodig

Het Vlaams Belang pleit voor een sterk sociaal woonbeleid. “Dat onze mensen opnieuw een degelijke bescherming biedt, klinkt het. “De partij lanceert daarom een aantal voorstellen. Zo willen we onder meer werk maken van een crisisplan om snel meer sociale woningen te bouwen, automatisch huurpremies toe te kennen, verhoogde controles op fraude uit te voeren en de toegang tot vreemdelingen die niet al een aantal jaar hier wonen en werken beperken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier