Vers Vlaams geld voor renovatie Thermae Palace, Vooruit Plus en N-VA tevreden: “Thermae Palace zal terug kunnen schitteren”

De nieuwe Vlaamse regering komt met extra geld over de brug voor het verloederde Thermae Palace. © PETER MAENHOUDT
Laurens Kindt

In het regeerakkoord dat afgelopen nacht afgeklopt werd door de Vlaamse onderhandelaars van N-VA, Vooruit en CD&V is extra geld voorzien voor de renovatie van het iconische Thermae Palace in Oostende. In de Stad aan Zee reageren Vooruit Plus en N-VA tevreden. “Thermae Palace zal terug kunnen schitteren”, klinkt het.

Over het Thermae Palace in Oostende, en dan vooral de renovatie ervan, is al heel wat inkt gevloeid. De onderhandelaars van N-VA, Vooruit en CD&V voor de Vlaamse formatie zijn nu overeengekomen dat er extra geld naar het project zal vloeien. Dat melden zowel N-VA als Vooruit Plus in een persbericht. “De Vlaamse onderhandelaars laten ons weten dat het Vlaams regeerakkoord voorziet in extra steun, zijnde extra middelen voor de renovatie van Thermae Palace in Oostende”, kandidaat-burgemeester John Crombez (Vooruit Plus). Ook Charlotte Verkeyn, lijsttrekker voor N-VA, toont zich verheugd. “De voorbije maanden en weken hebben wij actief overleg gepleegd om deze steun te realiseren. We zijn blij dat het er dankzij de regeringsvorming onder leiding van N-VA nu effectief komt”, klinkt het.

Ook John Crombez benadrukt het Oostendse lobbywerk op Vlaams niveau. “Na de verkiezingen van juni zijn Jeroen Soete en ikzelf direct beginnen spreken met de Vlaamse onderhandelaars over extra middelen voor het Thermae Palace. Parlementslid Charlotte Verkeyn deed hetzelfde naar haar onderhandelaars. Dat heeft Oostende en dit iconische gebouw duidelijk mee op de radar gezet bij de Vlaamse formatie. We zijn dan ook bijzonder erkentelijk dat formateur en beoogd minister-president Matthias Diependaele en de andere onderhandelaars van het Vlaamse regeerakkoord voorzien in deze nodige middelen. Zo zorgen ze er mee voor dat Thermae Palace terug zal kunnen schitteren én dit zonder dat er op de Royal Parc-site gebouwen moeten worden neergezet”, klinkt het.

Crombez geeft nog een sneer aan het huidige stadsbestuur, onder leiding van burgemeester Bart Tommelein (Trots Op Oostende). “Het idee van het huidige stadsbestuur van Oostende om een appartementstoren achter het Thermae Palace te bouwen is hiermee van tafel. Het botste op hevig protest in de buurt en daarbuiten, ook dankzij de actiegroep ‘Bluuf me je fikken van de Thermen’”, aldus John Crombez. Ook Charlotte Verkeyn is die mening toegedaan. “Het dossier zorgde de laatste tijd voor heel wat beroering. Dankzij de bijkomende Vlaamse steun kan een ingrijpende nieuwbouw vermeden worden, wat de weg vrijmaakt voor een broodnodige restauratie van het historische gebouw”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier